Σάλος και όργη στον γερμανικό Τύπο με την «προφητεία» της Die Zeit: «Οι μετανάστες θα κυριεύσουν τη Γερμανία»

Οι μετανάστες θα είναι σύντομα οι ισχυροί και δεν θα αποτελούν μειονότητα στη Γερμανία.
Αυτό υποστήριξε η γερμανική Die Zeit, η οποία όμως διέγραψε μετά από λίγη ώρα την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρέπεμπε στο άρθρο, αφού αρκετοί χρήστες εξέφρασαν την οργή τους για τη ρητορική.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίχθηκαν στο άρθρο, η Γερμανία σύντομα θα είναι “μια χώρα στην οποία οι μετανάστες δεν θα αποτελούν πλέον μειονότητα”, τονίζοντας την ανεπανόρθωτη δημογραφική αλλαγή της χώρας.
Μάλιστα, συνόδεψε το άρθρο με τη λεζάντα:
Η ενσωμάτωση ήταν χθες: Η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μεταναστευτική χώρα στον κόσμο και οι γνήσιοι Γερμανοί είναι πιθανό να γίνουν αριθμητική μειονότητα μεταξύ πολλών στο ορατό μέλλον. Και τώρα;
Η συνοδευτική φωτογραφία έδειχνε μια ομάδα τεσσάρων νεαρών μεταναστών σε ένα καμπριολέ με φλας από πάνω προς τα κάτω να χαμογελούν στην κάμερα με τον τίτλο: “Αυτοί θα είναι οι ισχυροί”.

Image

Η Γερμανία άνηκε στους Γερμανούς

Το άρθρο αναφερόταν σε μια εποχή που υπήρχε μια “οικεία πατρίδα” πριν έρθουν “οι άλλοι”, εξηγώντας ότι στη Γερμανία κατοικούσαν μόλις 500.000 ξένοι υπήκοοι και η χώρα “ανήκε στους Γερμανούς”.
Ήξερες τους γείτονες.
Καταλάβαινε κανείς τι έλεγαν, τι πίστευαν, τι σέρβιραν το βράδυ. Υπήρχε ειρήνη.
Η οικονομία αναπτυσσόταν με θαυμαστό τρόπο.
Παρά το γεγονός ότι το άρθρο περιγράφει μια πιο ειρηνική εποχή πριν από τη μαζική μετανάστευση, το ίδιο το άρθρο δεν είναι αντιμεταναστευτικό.
Προσπαθεί επίσης να πείσει τον αναγνώστη να σκεφτεί ότι η Γερμανία ήταν σχεδόν πάντα μια χώρα μετανάστευσης, αναφέροντας τους Πρώσους που εισήγαγαν ξένους εργάτες – παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλοι αυτοί οι εργάτες ήταν Ευρωπαίοι και χριστιανοί.
Το άρθρο υποστήριζε επίσης ότι η Γερμανία είναι “τώρα πιο ασφαλής από ποτέ”.
Παρά τις στατιστικές που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας συνολικά την τελευταία δεκαετία, οι δολοφονίες και οι ομαδικοί βιασμοί αυξάνονται, και ένα δυσανάλογο ποσοστό από αυτούς διαπράττονται από τον αλλοδαπό πληθυσμό της Γερμανίας.
Στην πραγματικότητα, οι ομαδικοί βιασμοί έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ το 2022, με τους μισούς υπόπτους να είναι αλλοδαποί.

Σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ωστόσο, η ανάρτηση του άρθρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε αναταραχή σε όλο το γερμανικό πολιτικό τοπίο, καθώς ακτιβιστές και από τις δύο πλευρές της συζήτησης για τη μετανάστευση σχολίασαν την ιστορία.
“Παρακαλώ τι;” έγραψε στο Twitter ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Erik Marquardt, απαντώντας στην ανάρτηση της Die Zeit.
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαγράφηκε αργότερα και αντικαταστάθηκε με μια νέα φωτογραφία, η οποία απεικονίζει δύο λευκές γυναίκες και τη λεζάντα: “Τα τελευταία χρόνια, η Γερμανία έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη μεταναστευτική χώρα στον κόσμο χωρίς να θέλει πραγματικά να το παραδεχτεί”.

Image

“Αυτό το teaser είναι σχεδόν ακόμη χειρότερο από το παλιό”, σχολίασε ο Marius Mestermann, δημοσιογράφος του Der Spiegel, μια άποψη που συμμερίστηκαν πολλοί άλλοι αυτοαποκαλούμενοι φιλελεύθεροι.
Άλλοι, ωστόσο, επαίνεσαν το δημοσίευμα επειδή επέστησε την προσοχή στις δημογραφικές αλλαγές στη χώρα, ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που υλοποιήθηκε μέσω των επιπέδων ρεκόρ μαζικής μετανάστευσης υπό τα χρόνια της φιλελεύθερης διακυβέρνησης.
Η τάση αυτή δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, με τη γερμανική κυβέρνηση να είναι έτοιμη να δαπανήσει 36 δισεκατομμύρια ευρώ για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων φέτος, παρά την αυξανόμενη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος.
Αυτή η δημόσια αντίσταση αποδεικνύεται από την αύξηση της υποστήριξης του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Η Γερμανία συνεχίζει να βιώνει ρεκόρ αύξησης του πληθυσμού, με σχεδόν 1,5 εκατομμύριο μετανάστες να καταφθάνουν το 2022 και 163.000 νέες αφίξεις τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...