Σάλος για το βίντεο ντοκουμέντο με τον Απόστολο Λύτρα που ανέβασε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (vid)

Στην αποκάλυψη ενός σοκαριστικού ντοκουμέντο προχωρά η ιστοσελίδα zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που ακολουθεί με το βίντεο που ανέβασε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος:

Αίσθηση προκαλεί ένα βίντεο που έχει στα χέρια της η «Ζούγκλα», στο οποίο ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας φαίνεται ότι είχε ειδική μεταχείριση ως κατηγορούμενος. Σημειώνεται πως κατά την μεταγωγή του στα δικαστήρια Ευελπίδων, είτε στον ανακριτή είτε στον εισαγγελέα υποχρεούται, όπως και κάθε κατηγορούμενος, να φορά χειροπέδες. Όμως ο αστυνομικός που τον συνόδευε φαίνεται ότι είχε άλλη άποψη.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ο κατηγορούμενος μέχρι εκείνη την ώρα για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, πριν ακόμα μπει στο κτήριο που βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας, όπως θα δείτε και στα πλάνα, ενώ έχει τα χέρια του σταυρωμένα και καλυμμένα με το σακάκι του, άθελά του έκανε μια κίνηση και αποκάλυψε ότι δεν φορούσε χειροπέδες. Στην συνέχεια περπατάει με βήμα γρήγορο προς το γραφείο της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους που μίλησε η «Ζούγκλα», οι χειροπέδες είναι υποχρεωτικές μέχρι να μπει ο κατηγορούμενος στο γραφείο του ανακριτή ή του εισαγγελέα. Αυτοί είναι και οι υπεύθυνοι να αποφασίσουν εάν είναι επικίνδυνος ή μη, ύποπτος φυγής ή μη, είτε εάν μπορεί να προκαλέσει επεισόδιο στον χώρο των δικαστηρίων.

Στην περίπτωση του ποινικολόγου φαίνεται ότι δεν λειτούργησαν αυτοί οι όροι και ο αστυνομικός που τον συνόδευε από το Α.Τ. Ομονοίας μέχρι τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θεώρησε σωστό να του αφαιρέσει τις χειροπέδες ή να μην του τις φορέσει εξαρχής.

Μπορεί κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. να ανέφεραν στη «Ζούγκλα» ότι ο ποινικολόγος δεν είχε ιδιαίτερη μεταχείριση, ωστόσο, από το βίντεο αποδεικνύεται ότι την είχε. Εν κατακλείδι, δεν είναι σωστό οι διωκτικές αρχές να λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δείτε το βίντεο στο zougla.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ