Σάλος: Από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη ο διάδοχος του Ζούλα στην ΕΡΤ

Ο Νίκος Γιατρομανωλάκης, προερχόμενος από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, που υπηρέτησε την κυβέρνηση της ΝΔ ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού δίπλα στη Λίνα Μενδώνη, είναι (πλην τρομερά συγκλονιστικού απροόπτου) ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Κωνσταντίνο Ζούλα στην προεδρία της ΕΡΤ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νίκου Μποζιονέλου στο dailymedia.com.gr.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Μανιφέστο», η κυβερνητική θητεία του Γιατρομανωλάκη δεν… επέφερε κάποια ηθική αναστολή για τη διεκδίκηση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Αρίστευσε στις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ και στις προφορικές και οδεύει προς την ηγεσία της ΕΡΤ, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν στον Alpha.

Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ενώ έχει διατελέσει και διευθυντή marketing και επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, ενώ υπήρξε το πρώτο και παραμένει το μόνο ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ μέλος οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης.

Νέο ρόλος για τον Ιωάννου

Στο πλαίσιο των προσεχών αλλαγών, ο γνωστός αθλητικογράφος και άλλοτε προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, Βαγγέλης Ιωάννου, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ ορίστηκε ως «σύμβουλος επί θεμάτων αθλητικού περιεχομένου» δίπλα στη διευθύνουσα σύμβουλο Κατερίνα Κασκανιώτη. Η εν λόγω ανάθεση είναι αμισθί και διαρκεί έως και τη λήξη της θητείας της Κασκανιώτη, στα τέλη του έτους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ