Σάλος από τις αποκαλυπτικές δηλώσεις Μπάιντεν: «Είμαστε σε ένα σημείο καμπής – Θα υπάρξει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων»

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, περί μιας «νέας παγκόσμιας τάξης» η οποία έρχεται με αφορμή την ουκρανική κρίση και τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία που είχε με τους CEO των General Motors, Apple and Amazon, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στον Λευκό Οίκο αναφέρθηκε στην ανάγκη της ενίσχυσης της κυβερνοασφάλειας και υποστήριξε ότι μπαίνουμε σε μια «νέα παγκόσμια τάξη».

«Είμαστε σε ένα σημείο καμπής, στην παγκόσμια οικονομία, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε 3-4 γενιές», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Τώρα είναι μια στιγμή που τα πράγματα αλλάζουν», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

«Θα υπάρξει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων εκεί έξω, και πρέπει να την οδηγήσουμε και να ενώσουμε τον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο πάνω σε αυτό». Αναφέρθηκε επίσης σε μια «φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη πραγμάτων», η οποία είπε ότι έχει βοηθήσει τον κόσμο να αποφύγει παγκόσμιες συγκρούσεις από το 1946.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις