Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς ένα νέο σκληρό lockdown μέσα στο 2022

Η Ευρώπη μπαίνει σε lockdown και η Αθήνα περιμένει. Γιατί μπορεί να έχουμε ένα νέο lockdown το 2022 με ωράριο στην εστίαση και απαγόρευση σε κυκλοφορία και μετακίνηση.

Τίποτα δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει την Ευρώπη και την Ελλάδα να περιμένει το νέο κύμα με μέτρα τα rapid test για εμβολιασμένους στην εστίαση.

Μπορεί κυβερνητικά στελέχη να μιλούν για νέα μέτρα, αλλά όχι για lockdown, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα μετά τις γιορτές στις αρχές του 2022.

Η Ολλανδία ήδη εφαρμόζει lockdown, στο Ηνωμένο Βασίλειο έρχονται νέα αυστηρά μέτρα, οι Ισπανοί ετοιμάζονται…

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα εφαρμόζονται με μια καθυστέρηση, όσα εφαρμόζονται στην Ευρώπη.

Εδώ μπορείτε να δείτε όσα ισχύουν τώρα στην Ευρώπη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προτρέπει τα νοσοκομεία να προετοιμαστούν για έκρηξη κρουσμάτων. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη σοβαρή προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ηπείρου λόγω της παραλλαγής Όμικρον: «Ο Οργανισμός θεωρεί ότι η μετάδοση στην κοινότητα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και προβλέπει έκρηξη κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας της νέας μορφής του ιού και της ικανότητάς του να ξεφεύγει από τις άμυνες που αναπτύχθηκαν χάρη στα εμβόλια.

Όλα αυτά, προσθέτει, θα επιδεινώσουν τη λεπτή επιδημιολογική κατάσταση που ήδη προκαλεί την παραλλαγή Δέλτα. Μπροστά σε αυτό το ανησυχητικό σενάριο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι είναι «επείγον» να επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμού – και προσέξτε ιδιαίτερα το τελευταίο: και να προετοιμάσουν τα νοσοκομεία και οι εγκαταστάσεις Υγείας για την επικείμενη σημαντική αύξηση της πίεσης της υγειονομικής περίθαλψης».

Οι Γερμανοί αποφασίζουν σήμερα


Η Γερμανία αναμένεται να εισαγάγει νέους περιορισμούς για τον κορονοϊό κάτι που θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και των ηγετών των κρατιδίων σήμερα. Η κυβέρνηση αναμένεται να περιορίσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις μέχρι 10 άτομα, με τους περιορισμούς να ισχύουν και για τους εμβολιασμένους, αλλά και για εκείνους που νόσησαν, αλλά έχουν αναρρώσει.

Τα σενάρια των μέτρων κάνουν λόγο για περιορισμό εισόδου σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια.

Τη Δευτέρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk ότι αναμένει αυστηρότερους περιορισμούς το νέο έτος, όπως το κλείσιμο κλαμπ και ντισκοτέκ!

Τι γίνεται στην Ελλάδα


Το lockdown είναι το μοναδικό μέτρο που απορρίπτουν αυτή την ώρα από την κυβέρνηση, ενώ οι εμβολιασμένοι είναι μπροστά σε νέα μέτρα. Όμως ορισμένοι επιστήμονες ζητούν μέτρα τύπου lockdown.

Μάλιστα, μεγάλη είναι η συζήτηση που υπάρχει λίγο πριν τις ανακοινώσεις των μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση για τις γιορτές με στόχο τη μη περαιτέρω διασπορά του ιού, με το ζήτημα του υποχρεωτικού rapid test σε εμβολιασμένους να είναι αυτό που έχει ξεσηκώσει τις περισσότερες αντιδράσεις.

Θυμίζουμε ότι η συζήτηση για το θέμα «φούντωσε» μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν αποφασιστεί το συγκεκριμένο μέτρο, το κόστος του rapid test θα το επωμίζονται οι ίδιοι οι πολίτες.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξέφρασε ενστάσεις για υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς, μάλιστα, από τον Γιώργο Παπαδάκη, εάν η Επιτροπή έχει κάνει σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τρίτης και ως εκ τούτου δεν έχει προηγηθεί κάποια εισήγηση.

Όπως είπε, έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, καταχωρημένο, που θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Να θυμίσουμε, σε αυτό το σημείο, ότι ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε μια τοποθέτηση που θα συζητηθεί αναφορικά με τα εμβόλια αφού σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε ότι είναι ιατρική ανάγκη ο καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλά είναι η Πολιτεία αυτή που πρέπει να αποφασίσει αν θα πάρει ένα τέτοιο μέτρο.

Ενστάσεις για το υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους, εξέφρασε στην ίδια εκπομπή και ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι αρκετή εν όψει ρεβεγιόν μία ισχυρή σύσταση για self test. Δεν χρειάζεται, είπε, να βάλουμε τους εμβολιασμένους σε μία διαδικασία rapid testing.

ΠΗΓΗlockdown

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...