Χωρίς προηγούμενο η ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα – Το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη (pic)

Αντιμέτωποι με ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στην τιμή του ρεύματος το οποίο απειλεί ανοιχτά την πρόσβασή τους στο αγαθό της ενέργειας, βρίσκονται οι καταναλωτές, με την κυβέρνηση να αρνείται να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας και στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Την ώρα, που όλο και περισσότεροι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ενεργειακή φτώχεια καθώς μεγάλο μέρος αδυνατεί να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς και οι επιχειρήσεις μιλούν για λουκέτα, η Ελλάδα κατέγραψε ακόμη μία αρνητική πρωτιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στην ΕΕ αναφορικά με την τιμή της μεγαβατώρας, φτάνοντας τα 187,5 ευρώ.

Την «πρωτιά» της Ελλάδας σχολίασε και ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης σημειώνοντας ότι «σήμερα είμαστε ξανά οι πιο ακριβοί! Μπράβο κ. Μητσοτάκη τα πάτε χειρότερα απ όλους. Φυσικά φταίει κάποιος άλλος όπως δήλωσε το νούμερο 2 της ΝΔ! Τα νοικοκυριά, οι μη προνομιούχοι, η μεσαία τάξη, η επιχειρηματικότητα πληρώνει τις ιδεοληψίες και τις εμμονές του άριστου επιτελείου».

Υπενθυμίζεται, ότι οι πρώτοι τριγμοί στο κόμμα της ΝΔ αναφορικά με τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, με δύο «γαλάζιους» βουλευτές να εκφράζουν ανοιχτά τα παράπονά τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως «ακριβοθώρητο».

Σήμερα είμαστε ξανά οι πιο ακριβοί! Μπράβο κ.Μητσοτάκη τα πάτε χειρότερα απ όλους. Φυσικά φταίει κάποιος άλλος όπως δήλωσε το νούμερο 2 της ΝΔ!

Τα νοικοκυριά, οι μη προνομιούχοι, η μεσαία τάξη, η επιχειρηματικότητα πληρώνει τις ιδεοληψίες και τις εμμονές του άριστου επιτελείου! 

Την ίδια ώρα, οι άνευ προηγουμένου αυξήσεις στον ηλεκτρισμό δημιουργούν ντόμινο χρεών, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και στους Διαχειριστές Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) και στους Δήμους, ενώ προ των πυλών βρίσκεται μια ενδεχόμενη γενικευμένη αδυναμία πληρωμών που συμπαρασύρει την υπόλοιπη αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε αίτημα σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...