Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα – «Ναι» στην αύξηση χωρητικότητας στα γήπεδα και στις σχολικές εκδρομές

Στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού προσανατολίζεται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε διασκέδαση, εστίαση, γήπεδα και αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Στο τραπέζι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων βρίσκονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι όρθιοι θαμώνες στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και η επανέναρξη των σχολικών εκδρομών, ωστόσο η χαλάρωση των μέτρων θα αφορά μόνο στους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί λένε «ναι» στην αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα από το 10% στο 50%, ενώ πράσινο φως δόθηκε και για τις σχολικές εκδρομές από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και για τις πολυήμερες από τον Μάρτιο.

«Ενδεχομένως να συζητηθούν και άλλα θέματα. Περιμένουμε να ληφθούν αποφάσεις και στη συνέχεια να δούμε αν η πολιτεία θα τις ακολουθήσει ή όχι» είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Θα ακολουθήσουμε την τάση που υπάρχει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Νομίζω ότι και η χώρα μας θα ακολουθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και στην εστίαση και την διασκέδαση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παρά την επιφυλακτικότητα των ειδικών για μεγάλα «ανοίγματα» που θα θέσουν σε κίνδυνο την εύθραυστη και αργή αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας, δεν αποκλείεται σήμερα να δοθεί πράσινο φως σε μια σειρά από δραστηριότητες και κυρίως σε κάποιες που συνδέονται άμεσα με τους εορτασμούς της Αποκριάς.

«Τα καρναβάλια και οι παρελάσεις μπορεί να φέρουν αναζωπύρωση του κύματος. Θα πρέπει να περιοριστούμε σε μικρότερες εκδηλώσεις» δήλωσε στο MEGA ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περί τα μέσα Μαρτίου θα υπάρξει μια ουσιαστική αποκλιμάκωση της πανδημίας, κρατώντας όμως επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας νέας μετάλλαξης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...