Φόβοι για μεγάλη αύξηση των νεκρών από τη φονική σύγκρουση των τρένων

Μονάχα απέραντη θλίψη προκαλούν οι ειδήσεις που έρχονται από το «μέτωπο» της Λάρισας, το σημείο όπου χθες το βράδυ, συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες.

Σε νεότερη ενημέρωση έγινε γνωστό πως οι νεκροί παραμένουν 36. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση του αριθμού στους 38.

Πάντως, από την αρχή εκφράζονταν φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών τη στιγμή που συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες των σωστικών συνεργείων.

Την ίδια στιγμή, στους 66 παραμένει ο αριθμός των τραυματιών, 6 από τους οποίους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.΄

Δύσκολη η αναγνώριση
Στο δύσκολο έργο της αναγνώρισης των θυμάτων αναφέρθηκε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας.

Όπως σημείωσε, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου έχουν συγκεντρωθεί οι συγγενείς των θυμάτων, θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και με την αστυνομία που μαζί με εμάς έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών» τόνισε η κυρία Λεονταρή, εξηγώντας ότι το έργο που έχουν να κάνουν είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς οι σοροί βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση.

«Θα κρατήσει πολλές ώρες, ενώ συνεχίζουν να έρχονται σοροί από τον τόπο του δυστυχήματος» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι στη συνέχεια θα γίνουν οι νεκροψίες – νεκροτομές και η απόδοση των σορών στις οικογένειες.

Σύμφωνα με την κυρία Λεονταρή, μεταξύ των σορών που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υπάρχουν 7 απανθρακωμένα πτώματα καθώς και διαμελισμένες σοροί.

«Είναι τραγικό γιατί το σημερινό συμβάν μας θυμίζει το τροχαίο δυστύχημα από την Κοιλάδα των Τεμπών, όμως έχουμε μεγαλύτερη μαζικότητα» εξήγησε η Ρουμπίνη Λεονταρή, υπογραμμίζοντας ότι αντίστοιχα γεγονότα ήταν το δυστύχημα με το αεροσκάφος της Helios και το Γιάκοβλεφ, πριν χρόνια.

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα στη Λάρισα θα βρεθεί και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κ. Καρακούκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ