Υψηλότερα από ποτέ: Εκτοξεύθηκαν τα ποσοστά του Πούτιν – Τι δείχνουν ρωσικές και αμερικανικές δημοσκοπήσεις

Πρόσφατα δημοσκοπικά στοιχεία αποδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την υποστήριξη του ρωσικού λαού στον Βλαντιμίρ Πούτιν και στην επιχείρηση αποναζιστικοποίησης και αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας.

Μετά την έναρξη τη ειδικής ρωσικής επιχείρησης η δημοτικότητα του Πούτιν εκτοξεύθηκε.

Σύμφωνα με την κρατική εταιρεία δημοσκοπήσεων VTsIOM, η αξιολόγησή του σημείωσε άλμα έξι τοις εκατό την εβδομάδα της 27ης Φεβρουαρίου και έφθασε το 70%. Άλλη εταιρεία δημοσκοπήσεων, η FOM, κατέγραψε αύξηση επτά τοις εκατό κατά την ίδια περίοδο, ανεβάζοντας την αποδοχή του Πούτιν στο 71%.

Εκτός αυτών μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από μια ομάδα ανεξάρτητων ερευνητικών οργανισμών κατέληξε σε εντυπωσιακά παρόμοια συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου διαπίστωσε ότι περίπου το 58% των Ρώσων ενέκρινε την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ μόλις το 23% ήταν αντίθετο.

Το σήμα «Ζ» που χρησιμοποιείται από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο σε όλη τη χώρα, ως σύμβολο υποστήριξης, ενώ ένας ταχέως διευρυνόμενος κατάλογος δημόσιων προσώπων και επαγγελματικών συλλογικοτήτων έχουν προχωρήσει σε δηλώσεις υποστήριξης της ειδικής επιχείρησης.

Για παράδειγμα, οι επικεφαλής 250 ρωσικών πανεπιστημίων δημοσίευσαν στις 4 Μαρτίου μια επίσημη ομιλία της Ένωσης Ρώσων Πρυτάνεων που τάσσεται υπέρ των πρωτοβουλιών Πούτιν. 

Προ ημερών και ο αμερικανικός ιστοχώρος GZERO, προκειμένου να καταλάβει καλύτερα το «κλίμα» που επικρατεί εντός των ρωσικών συνόρων, είχε έρθει σε επικοινωνία με τον Λεβ Ντμιτρίεβιτς Γκουντκόφ (Lev Dmitrievich Gudkov), διευθυντή του ρωσικού κέντρου δημοσκοπήσεων Levada Center.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιπόν του Levada, περίπου το 60% των Ρώσων παρουσιάζεται επί του παρόντος να τάσσεται υπέρ της ειδικής επιχείρησης αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας, ενώ μόλις το 25% δηλώνει ανοιχτά αντίθετο σε αυτήν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....