Τον βασάνιζαν για να ομολογήσει τη δολοφονία της Καρολάιν

Ο Γεωργιανός, που συνελήφθη στα σύνορα στον Έβρο, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν στο σπίτι της στα Γλύκα Νερά, καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βασανισμού και ότι οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον κάνουν να ομολογήσει ότι σκότωσε την 20χρονη. Το θέμα έφερε στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών. Ο 36χρονος έδωσε συνέντευξη μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γεωργίας, Imedi TV, στις 18 Ιουνίου, μια ημέρα μετά την ομολογία του συζύγου της Καρολάιν.

«Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”. Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και ότι με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά» δήλωσε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα imerodromos.gr.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι εκπρόσωποι της Κοινότητας της Γεωργιανής Διασποράς εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας αρχικά τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της Καρολάιν και συγχαίροντας την Αστυνομία που διαλεύκανε το έγκλημα. Και προσθέτουν: «Επιθυμούμε να εκφράσουμε τη μεγάλη μας λύπη για την κάλυψη των γεγονότων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ζητάμε την αντίδραση της πολιτείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών τα ΜΜΕ δεν σταμάτησαν να αναφέρονται σε πιθανούς υπόπτους με εθνικό προσδιορισμό. Ο συλληφθείς συμπατριώτης μας υπέστη διαπόμπευση, ψυχικές και σωματικές βλάβες, δίχως καν να έχει καταδικαστεί για καμία από τις κατηγορίες που του προσάπτονται ή προσάπτονταν. Η κάλυψη των γεγονότων από τα ΜΜΕ κατάφερε μόνο να δημιουργήσει και να σπείρει πανικό και μένος, τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην ελληνική Κοινωνία. Αναμένουμε τα εγχώρια ΜΜΕ να επανορθώσουν για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Γεωργιανής Κοινότητας στην Ελλάδα, ασκώντας προπαγάνδα, χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο. Συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα και είναι καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν ποινές σε όσους δεν υπηρετούν το επάγγελμά τους σωστά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...