Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις

Συνεδριάζει την Πέμπτη η ολομέλεια της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφανθεί για το πότε ακριβώς θα μπορέσουμε να πετάξουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις αλλά και τα ερωτήματα που έχει θέσει η κυβέρνηση στους επιστήμονες, το ζήτημα είναι εάν θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τις μάσκες την 1η Ιουλίου κι αν θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και μη.

Όπως μεταδίδει το ethnos.gr αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στην επιτροπή των ειδικών σχετικά με το αν θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως μόνο στους εμβολιασμένους καθότι ο έλεγχος κρίνεται εξαιρετικά δύσκολος. Άλλωστε ο φόβος είναι μην δημιουργηθούν κοινωνικές αναταραχές.

Αυστηρή σύσταση


Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί θα συμφωνήσουν να απελευθερωθούμε από τις μάσκες την 1η Ιουλίου αλλά με αυστηρή σύσταση να χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει συνωστισμός. Πιθανό θεωρείται ότι λόγω και του αιτήματος της κυβέρνησης να δοθεί τελικώς το πράσινο φως μόνο για τους εμβολιασμένους, έστω κι αν κάποια μέλη της επιτροπής έχουν αντιρρήσεις.


Εξάλλου ήδη έχουν αρχίσει τα προνόμια για τους εμβολιασμένους ανεξάρτητα εάν η κυβέρνηση δεν έχει νομοθετήσει ακόμη. Είναι ενδεικτικό ότι στα γυμναστήρια χωρίς μάσκα μπορούν να αθλούνται μόνο όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά παραμένει άγνωστο πως, ποιοι και με ποια ιδιότητα ελέγχουν τους επισκέπτες των γυμναστηρίων για το πιστοποιητικό του εμβολιασμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....