Τέλος: Αυτά είναι τα τρία νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα φέρνει σκέψεις για εφαρμογή νέων μέτρων που θα αφορούν στους ανεμβολίαστους. Ποια είναι αυτά.

Στο πλαίσιο της αναστάτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, λόγω της έξαρσης των ημερήσιων κρουσμάτων, όλα δείχνουν πως τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος.

Σε σημερινή του δήλωση, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε ότι ενδέχεται να υπάρξουν νέα μέτρα σε χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

«Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να προστευτούν οι δεύτεροι», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για περιορισμούς στις «κόκκινες» περιοχές ή για τοπικά lockdown.

«Φρένο» στη διασκέδαση;


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα μέτρα θα αφορούν στον περιορισμό της διασκέδασης, όπου πιθανότατα στους μεικτούς χώρους θα υπάρξει συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, καθώς και απαγόρευση μουσικής.

Ένα τρίτο πιθανό μέτρο έρχεται να προστεθεί στη λίστα, το οποίο θα προβλέπει τη διενέργεια διπλού rapid test ανά εβδομάδα για την εργασία, με το κόστος να βαραίνει διπλά τον ανεμβολίαστο πολίτη.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με πληροφορίες όλα αυτά θα ανακοινωθούν εφόσον υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης με την πανδημία.

Γιατί οδεύουμε προς νέα μέτρα

Εδώ και μία εβδομάδα, οι νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς, καθώς ο ιός «γονατίζει» πολλές περιοχές της χώρας με το ΕΣΥ, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, να πιέζεται και πάλι, ξυπνώντας τις τραγικές μνήμες του περσινού Νοεμβρίου.

Η συμπρωτεύουσα κατέγραψε σήμερα 661 νέα περιστατικά, ξεπερνώντας αυτά της Αττικής και οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει. Παράλληλα, «καλπάζει» η διασπορά του ιού σε Λάρισα, Μαγνησία, Αχαΐα, Μεσσηνία και Πιερία.

Όλα αυτά, τη στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα το νέο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα, το οποίο ονομάζεται «AY.4.2» και έχει προκαλέσει συναγερμό στον ΠΟΥ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, οι ειδικοί, ανεξαρτήτως αν εκτιμούν την κατάσταση ως ελεγχόμενη ή επικίνδυνη, έχουν πάντως κάποια κοινά σημεία στα οποία συμφωνούν.

Σύμφωνα με αυτά, χρειάζεται να κάνουμε πολλά τεστ ημερησίως, ώστε να απομονώνονται εγκαίρως οι φορείς του ιού, να χρησιμοποιούμε με περισσότερη προσοχή τις μάσκες και τα αντισηπτικά και να αυξηθούν με κάθε θυσία οι εμβολιασμένοι στις ηλικίες άνω των 60 ετών.

Μάλιστα κάποιοι τονίζουν ότι αν τα υφιστάμενα μέτρα τα τηρούσαμε, δεν θα υπήρχε λόγος για περισσότερα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...