Συνεπιμέλεια ζητά το τέρας των Γλυκών Νερών – Τι προβλέπει η νομοθεσία

Αβέβαιο είναι το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσει η μικρή Λυδία, μετά την επιθυμία του 32χρονου συζυγοκτόνου για συνεπιμέλεια.

Μιλώντας στο OPEN o δικηγόρος του καθ’ ομολογία δολοφόνου, Βασίλης Σπύρου, ανέφερε πως επιθυμία του πελάτη του είναι να αναλάβουν την επιμέλεια του παιδιού και οι δύο οικογένειες.

«Για να ανατεθεί (σε άλλον) η επιμέλεια πρέπει να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα και αυτά τον προβληματίζουν. Τον προβληματίζει και το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα διότι βρίσκεται σε ευάλωτη θέση, και λόγω της κατάστασης, και λόγω της επικείμενης απολογίας του. Έχει ακούσει διάφορα τα οποία τον έχουν θορυβήσει πάρα πολύ, όπως ότι το παιδί θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια. Αυτά δεν έχουν καμία νομική και πραγματική βάση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ισχυριζόμενος ότι ο συζυγοκτόνος ενδιαφέρεται για την τύχη του παιδιού του, παρά το γεγονός ότι δολοφόνησε τη μητέρα του.

«Παρότι αντιλαμβάνομαι ότι σαν δήλωση θα αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό, στην καλύτερη των περιπτώσεων, και με κακεντρέχεια στη χειρότερη, είμαι σε θέση να υπερασπιστώ την ειλικρίνεια του ισχυρισμού ότι ενδιαφέρεται πολύ για την τύχη του παιδιού. Και να επισημάνω ότι στο μυαλό του Μπάμπη, ως “οικογένεια” ορίζονται και οι δύο οικογένειες των μελών του πρώην ζευγαριού. Παρά το ομολογούμενο από τον ίδιο έγκλημα, δεν έχει χάσει την ιδιότητα του πατέρα», δήλωσε ο κ. Σπύρου.

Παρόλα αυτά, σε ερώτηση για το οξύμωρο του αιτήματος, δεδομένου ότι ο 32χρονος δολοφόνησε τη σύζυγο του και προσπάθησε να κρύψει το έγκλημα, ενώ σκότωσε και το σκυλί της οικογένειας. ενώ προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα, ο δικηγόρος απάντησε ότι δεν επιθυμεί να αναφερθεί στο έγκλημα καθαυτό, ούτε στο αν είναι και πόσο είναι ειδεχθές.

«Η ιδιότητα του πατέρα δεν θα παύσει να ισχύει, και το ενδιαφέρον σάς εγγυώμαι ότι είναι ειλικρινές. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει ελευθέρως το αίτημα», συμπλήρωσε.

Τι προβλέπει ο νόμος της ΝΔ για συνεπιμέλεια

Ο νόμος για τη συνεπιμέλεια που πέρασε πριν λίγο καιρό από τη Βουλή ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων επανέρχεται στο προσκήνιο μετά το αίτημα του πιλότου.

Πιο αναλυτικά, στη σελίδα του Facebook: «Νομικά Θέματα Συν-Επιμέλεια», τονίζεται: «Ο κατηγορούμενος – πατέρας, ασχέτως της ποινικής δίωξης που θα ασκηθεί σε βάρος του και ανεξαρτήτως του αν θα του καταλογιστεί κακή άσκηση γονικής μέριμνας μπορεί να επωφεληθεί από το νέο 1532 και να ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί η γονική μέριμνα και η επιμέλεια (όχι στην επείγουσα προσωρινή αρχική διαδικασία) μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τις ασάφειες που καταλείπει ο νέος νόμος», τονίζεται.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι στιγμής, δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη για ενδεχόμενες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος της Λυδίας. Καλούμε τις αρχές να μεριμνήσουν για την προστασία των δικαιωμάτων της Λυδίας», επισημαίνεται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....