Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα – Στοιχεία «φωτιά» για αθενείς σε ΜΕΘ

Το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης ξεπερνά το 80%.

Στοιχεία «φωτιά» έδωσε για τον κορονοϊό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου. Οι περισσότεροι ασθενείς με κορoνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα (21/10) στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Μίνα Γκάγκα.

Όπως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε σήμερα τα κρούσματα στη χώρα ήταν πάλι αρκετά, 3.407 συγκεκριμένα, με 703 κρούσματα στην Αττική και 496 στη Θεσσαλονίκη. Εκφράζοντας την ανησυχία της για αυτά τα δεδομένα, νούμερα έδειξε σε γράφημα πως είναι η κατάσταση συγκεκριμένα στα νοσοκομεία της 3ης- 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.Remaining Time-0:00FullscreenMute

covid-1.jpg

Οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ στην 3η ΥΠΕ (Δυτική Μακεδονία και μισά νοσοκομεία Θεσσαλονίκης) είναι 73 και από αυτούς οι περισσότεροι 70 στον αριθμό είναι ανεμβολίαστοι και μόνο οι 3 εμβολιασμένοι. Στην 2η κάρτα που αφορά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τους 50 σε ΜΕΘ οι 47 είναι ανεμβολίαστοι.

Σε ό,τι αφορά στην 3η ΥΠΕ από τους 22 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 18 (81,8%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 4 (18,2%) εμβολιασμένοι. Αντίστοιχα στην 4η ΥΠΕ από τους 35 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 27 (77,1%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 8 είναι εμβολιασμένοι.

covid-3.jpg

Ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στις υπόλοιπες κάρτες που παρουσίασε η Μίνα Γκάγκα με το κόκκινο χρώμα να εμφανίζει το μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων σε αυτές τις περιοχές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...