Σοκ: «Τειρεσία» για καταναλωτές με οφειλές εξετάζουν οι εταιρίες ενέργειας

Eιδική πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει δεδομένα και στοιχεία «κόκκινων» πελατών, αυτων δηλαδή που αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς, σκέφτονται να δημιουργήσουν οι προμηθευτές ενέργειας. Οπως αναφέρουν στελέχη τους «οργανώνουν την άμυνα τους» στις μεγάλες μετακινήσεις πελατών από τη μια εταιρία στην άλλη που θα ξεπεράσουν το 30% το Σεπτέμβριο.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που θα φανεί το πραγματικό μέγεθος των μετακινήσεων μεταξύ των προμηθευτών ενέργειας, αναφέρουν στελέχη της ενεργειακής αγοράς, λέγοντας ότι σήμερα υπολογίζεται ότι μετακινούνται μηνιαίως περί τους 60.000 καταναλωτές, από τους οποίους ένα μεγάλο μέρος πηγαίνει στην ΔΕΗ.

Οπως αναφέρει το newmoney.gr οι προβλέψεις δεν αποκλείουν το ποσοστό του λεγόμενου «ενεργειακού τουρισμού» να φτάσει το 30% έως και 40%.

Για τις εταιρείες του κλάδου, οι συνεχείς μετακινήσεις εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και αυξάνουν τις επισφάλειες και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν αρχίσει να πλησιάζουν σε απειλητικά νούμερα.

Η αναζωπύρωση του φαινομένου των ανεξόφλητων οφειλών έχει αρχίσει να δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους παρόχους που κρίνουν αναγκαία την δημιουργία ενεργειακού «Τειρεσία» για να υπάρξει μία άμυνα του κλάδου απέναντι στο φαινόμενο των συνειδητά κακοπληρωτών.

Βάση δεδομένων από κόκκινους καταναλωτές

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων από κόκκινους καταναλωτές ώστε οι εταιρείες να γνωρίζουν εκ των προτέρων την αξιοπιστία του πελάτη που παίρνουν.

«Τώρα είναι ώριμη η αγορά για να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει δεδομένα και στοιχεία λογαριασμών πελατών, η οποία εκτιμούμε ότι μπορεί να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο εξάμηνο», λέει στέλεχος εταιρείας του κλάδου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....