Σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά με το άλμα των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα: Λογαριασμοί που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες καταναλωτές, που καταγγέλλουν υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς ρεύματος που καλούνται να πληρώσουν.

Όπως κατήγγειλε μία γυναίκα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», καλείται να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος ύψους 2.038 ευρώ, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να φτάνει τα 1.550 ευρώ.

Μία δεύτερη γυναίκα κατήγγειλε πως έλαβε εκκαθαριστικό λαγαριασμό ύψους 1.109 ευρώ και σήμερα Πέμπτη (28/4) θα πάει για να ορίσει διακανονισμό, διότι ο πάροχος απειλεί να της κόψει το ρεύμα.

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του ΕΚΠΟΙΖΩ, Βίκτωτας Τσιαφούτης, σχετικά με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και για το πως θα πρέπει να κινηθούν οι καταναλωτές.

Όπως εξήγησε, η κατάσταση διακρίνεται σε τρία ζητήματα. Αρχικά στους καταναλωτές που είχαν συνάψει συμβάσεις κυμαινόμενου τυμολογίου και τον τελευταίο καιρό βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Στη συνέχεια, στους καταναλωτές που είχαν συνάψει συμβάσεις σταθερού τιμολογίου. Σε αυτή την περίπτωση οι πάροχοι αυθαίρετα τροποποίησαν μονομερώς τις συμβάνεις και μετέτρεψαν το τιμολόγιο σε κυμαινόμενο.

Τέλος, στου πελάτες της ΔΕΗ που μέχρι τα μέσα του 2021 επιβαρύνονταν με κάποιες αναπροσαρμογές λόγω της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά η ΔΕΗ παρενέβη βίαια, όπως είπε χαρακτηριστικά, στις συμβάσεις αυτές και άρχισε να εφαρμόζει τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν μαζικές αγωγές για να αποφύγουν τη διακοπή ρεύματος και να γλιτώσουν τα χρήματά τους», ήταν η συμβουλή του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...