Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου με κατηγορίες για «ξέπλυμα κακοποιητών» (vid)

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Λοβέρδου πραγματοποίησε ο φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα μετά τα σχόλια από το βήμα της Βουλής περί «καλών πατεράδων-κακοποιητών»

Τα μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας άνοιξαν πανό, πέταξαν τρικάκια και κόλλησαν αφίσες, διαμαρτυρόμενα για την πρόσφατη αναφορά του Γιάννη Λοβέρδου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, ότι ένας άνδρας μπορεί να είναι κακός, έως και κακοποιητικός, σύζυγος, αλλά καλός πατέρας.

«Στις 19 Μαΐου κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος δηλώνει “μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετικό κείμενο τα μέλη του Ρουβίκωνα.

«Η επαίσχυντη αυτή δήλωση δεν επιδέχεται καμίας αιτιολόγησης και δε χωράει καμία όψιμη απολογία από τον Λοβέρδο, ακριβώς γιατί δεν υπήρξε κανενός είδους παρεξήγηση˙ η πατριαρχία είναι βαθιά ριζωμένη σε κομμάτια της κοινωνίας, διαιωνίζεται και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, με βασικό όχημα την κανονικοποίηση πατριαρχικών και σεξιστικών συμπεριφορών και το ξέπλυμα όσων τις αναπαράγουν. Η δε παρούσα κυβέρνηση, βρίσκεται σε ένα κρεσέντο οπισθοδρόμησης, όπου θέλει αφενός να παρουσιάζεται ως πουριτανική, και αφετέρου φτάνει έως και σε επίπεδα συγκάλυψης κακοποιητών, βιαστών και παιδεραστών. Τα κεκτημένα των φεμινιστικών αγώνων προηγούμενων ετών έχουν τεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης, η οποία έχει ανοίξει ένα νομικό πόλεμο σε έμφυλο επίπεδο, τασσόμενη φυσικά υπέρ της πατριαρχίας και έχει εξαπολύσει διάφορα στελέχη της για να προπαγανδίσουν υπέρ της επιστροφής στο μεσαίωνα.

«Κορυφαία μάχη σε αυτό τον πόλεμο, αποτελεί ο νόμος Τσιάρα περί υποχρεωτικής συνεπιμέλειας, αν και καθώς φαίνεται, η κατάργηση γυναικείων κεκτημένων και δικαιωμάτων, δε σταματά εδώ και ο Τσιάρας ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο στο οποίο ύπουλα απαλείφεται ο όρος της συναίνεσης στο έγκλημα του βιασμού. Ο Γιάννης Λοβέρδος, πιστός ταγός στις κυβερνητικές επιταγές, γνωστό πλυντήριο από τα χρόνια του στις μαύρες σελίδες της «δημοσιογραφίας», εξαργυρώνει τώρα την παροχή υπηρεσιών του με μια βουλευτική θέση, από τα έδρανα της οποίας καλεί σε συσπείρωση ένα από τα πιο ρατσιστικά, ξενοφοβικά και σεξιστικά κομμάτια ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Και δε δίστασε για τις ανάγκες της πολιτικής του καριέρας, να πέσει τόσο χαμηλά όσο να ξεπλύνει τους κακοποιητές συζύγους», σημειώνεται ακόμα σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο indymedia.

Νέα Δημοκρατία: Πράξη κατά του κοινοβουλευτισμού

Σε ανακοίνωση αναφορικά με την παρέμβαση του Ρουβίκωνα, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για «τραμπούκους» και σημειώνει:

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου είναι μια ακόμα πράξη κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα επιθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και τον εκφοβισμό στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατείται ή εκφοβίζεται από τους τραμπούκους.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ