Πότε τελειώνουν sms και περιορισμοί

Παρελθόν θα αποτελέσουν σύντομα, οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο αλλά και τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν στην κυβέρνηση περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Την αρχή για την εν λόγω κουβέντα ξεκίνησε χθες ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι από την άλλη εβδομάδα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ οι πολίτες θα πηγαίνουν στα καταστήματα της εστίασης δίχως SMS.

Επίσης, ανέφερε ότι τα καταστήματα εστίασης, για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

Το άνοιγμα της εστίασης λοιπόν τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία κατάργησης των SMS. Ακόμα δεν έχουν δοθεί διευκρινήσεις, ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται το προσεχές διάστημα. Όπως προαναφέρθηκε το δρόμο των SMS θα ακολουθήσουν και οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο (διαδημοτικές).

Λιανεμπόριο

Την ίδια ώρα , όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Star, εξετάζεται και η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανόν από την Τετάρτη 5 Μαΐου να μπορούμε να ψωνίζουμε ελεύθερα χωρίς click away και click in shop.

Ωστόσο, για τη Μεγάλη Εβδομάδα θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα για το εορταστικό τραπέζι, στο οποίο θα μπορούν να είναι μέχρι εννέα άτομα σε εσωτερικό χώρο και 12 σε εξωτερικό χώρο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...