Πυροβολισμός 16χρονου στο κεφάλι: Συνελήφθη αστυνομικός της ΔΙΑΣ

Συνελήφθη και κρατείται με εντολή εισαγγελέα ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο αστυνομικός.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για την αφαίρεση της σφαίρας. Η καταδίωξη, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεκίνησε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, όταν ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει.

Ο αστυνομικός που έχει συλληφθεί κρατείται με εντολή εισαγγελέα και την Τρίτη (06.12.2022) αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια. Ο αστυνομικός εντοπίστηκε λίγες ώρες μετά την αιματηρή καταδίωξη καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι εκείνος ήταν που πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο για να κάνει τον 16χρονο να σταματήσει.

Οργή συγγενών

Συγγενείς του 16χρονου έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο, ενώ ένας από αυτούς προχώρησε σε δήλωση στους δημοσιογράφους λέγοντας χαρακτηριστικά για το περιστατικό ότι “Το παιδί δεν έκανε τίποτα, έβαλε βενζίνη” ενώ σε σχόλιο της δημοσιογράφου για το ότι δεν πλήρωσε είπε: “Και τι έγινε που δεν πλήρωσε, έπρεπε να τον σκοτώσουν;” ενώ στη συνέχεια είπε πως θα μπορούσαν να βρουν τον 16χρονο στην κατοικία του από τις πινακίδες, να γίνει καταγγελία και να εμπλακεί εισαγγελέας.

“Μας λένε ότι κρέμεται η ζωή του από μία κλωστή. Δεν ξέρω αν δεν θέλουν να μας το πούνε, μπορεί και να είναι νεκρό το παιδί.” είπε. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό δεν συνέβη στη 1 τα ξημερώματα όπως υποστηρίζουν οι αρχές, και ότι ο 16χρονος μέχρι τις 2:30 διασκέδαζε με τους φίλους του.

“Αυτό που έκαναν είναι απαράδεκτο. Μόνο στους τσιγγάνους γίνεται αυτό. Και έχει και ένα μωράκι. Γιατί να το κάνουν αυτό;” είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...