Προεκλογικά παιχνίδια με τις… λάθος αυξήσεις στις συντάξεις

Μύδρους κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας εξαπολύει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων για όσα πρωτοφανή αποκαλύφθηκαν με τις αυξήσεις στις συντάξεις.

Όπως παραδέχτηκε επίσημα ο Κωστής Χατζηδάκης, σε σύνολο 2.500.000 συνταξιούχων, περίπου 1 στους 5, δηλαδή 572.000 πληρώθηκαν διπλές τις αυξήσεις ύψους έως 7,75%. Ακόμα χειρότερα, αποφασίστηκε ότι τα παραπάνω χρήματα που πήραν οι συνταξιούχοι δεν θα τα επιστρέψουν άμεσα, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, αλλά στο τέλος του έτους. Το ΕΝΔΙΣΥ ζητά από το υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ να διορθώσουν το λάθος που έχουν κάνει «εδώ και τώρα, δηλαδή να αφαιρεθούν άμεσα, στην επόμενη καταβολή. Διαφορετικά, οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας θα βρεθούν στη δυσάρεστη έκπληξη να χάσουν (έστω και για έναν μήνα) την όποια αύξηση δοθεί στις κύριες συντάξεις τους, με το νέο έτος. Δηλαδή, ο κ. Χατζηδάκης θέλει ο όποιος επόμενος υπουργός Εργασίας υπάρξει, να επωμιστεί το δικό του λάθος! Τέτοια πολιτική παγαποντιά είχε να δει ο τόπος πολλά χρόνια…» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Λαϊκισμός
Το αποκορύφωμα του λαϊκισμού του… φανατικού πολέμιου του λαϊκισμού κ. Χατζηδάκη είναι το γεγονός ότι ενώ παραδέχεται ότι την ευθύνη για το λάθος έχει η ανάδοχος εταιρία που χειρίζεται το λογισμικό για τον υπολογισμό και την καταβολή των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας ενεργοποιεί τις διαδικασίες για ελεγχθούν πειθαρχικά και τυχόν εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ. «Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα γνωρίζει αυτά τα χάλια; Γνωρίζει τα κραυγαλέα λάθη που κάνει ο υφιστάμενός του; Ή μήπως αγνοεί (και) αυτό το μείζον θέμα, όπως αγνοούσε και την κατάσταση στον ΟΣΕ, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...