Προβληματισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για το «Χαμόγελο του Παιδιού» – Η μεζονέτα των 500 τ.μ., αξίας 2 εκατ. ευρώ και η οικοιακή βοηθός

Προβληματισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για το «Χαμόγελο του Παιδιού» στις οποίες προχώρησε «Το Βήμα». Σύμφωνα με το… ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της ΜΚΟ διαμένει σε μεζονέτα 500 τ.μ. αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ, στον Αλιμο, που ωστόσο είναι δωρεά μιας συνταξιούχου που ήθελε να βοηθήσει παιδιά, ενώ ο κ. Γιαννόπουλος και οι συγγενείς του καλύπτουν καθημερινές ανάγκες τους με προϊόντα ή υπηρεσίες από το «Χαμόγελο», ο ίδιος χρησιμοποιούσε ως οικιακή βοηθό υπάλληλο της ΜΚΟ, ενώ γραπτές μαρτυρίες αναφέρουν πως οι λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ. καλύπτονται από τα έσοδα του οργανισμού.


Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες των οικονομικών αρχών, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Γιαννόπουλος φέρεται να έχει μονοπρόσωπη ΕΠΕ, μέσω της οποίας φέρεται να εισέπραττε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επί σειρά ετών από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για άγνωστες υπηρεσίες. Κατά το ρεπορτάζ, φέρεται να έχει εισπράξει από τη ΜΚΟ 50.000 ευρώ το 2005, 80.404 ευρώ το 2009, 65.425 το 2010, 47.155 ευρώ και 13.450 το 2016. Η εφημερίδα σημειώνει πως ανακύπτουν ερωτήματα και για τον αριθμό των ακινήτων που τελικώς έχουν περιέλθει στη ιδιοκτησία του «Χαμόγελου», αφού, όπως αναφέρει, εκτός των 230 που έχουν καταχωριστεί στο Κτηματολόγιο, «φαίνεται να υπάρχουν και εκατοντάδες άλλα –ανάμεσα σε αυτά, οικήματα στο κέντρο της Αθήνας– που δεν είναι πλήρως καταχωρισμένα στην εν λόγω ηλεκτρονική υπηρεσία καταγραφής». Το ρεπορτάζ κάνει λόγο, επίσης, για διαδοχικές παραιτήσεις και αποπομπές δεκάδων υπαλλήλων της ΜΚΟ, που αναφέρονται σε σκαιές συμπεριφορές υπευθύνων προς τους ίδιους αλλά και προς παιδιά.
«Σταθερά και διαχρονικά στη διάθεση κάθε αρμόδιου ελεγκτικού κρατικού φορέα», δηλώνει το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο απαντά πως «για να βιοποριστεί ο ίδιος (σ.σ. ο πρόεδρος) και η οικογένειά του και στο πλαίσιο διαδικασιών εγκεκριμένων από τις Γενικές Συνελεύσεις, λάμβανε συγκεκριμένα ποσά αμοιβής έργου, που ενέκριναν ομόφωνα τα μέλη. Σήμερα, αυτό δεν υφίσταται πλέον, καθώς έχει συνταξιοδοτηθεί» και πως ετησίως τόσο ο κ. Γιαννόπουλος όσο και η σύζυγός του υποβάλλουν δηλώσεις Ε1, Ε9 και «Πόθεν έσχες».


Ως προς τη διαμονή του, η ΜΚΟ απαντά πως «του έχει παραχωρηθεί προς χρήση, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, βάσει της οποίας ο εκάστοτε πρόεδρος προβλέπεται να διαμένει σε ένα από τα ακίνητα του Οργανισμού και να καλύπτονται οι μηνιαίες δαπάνες ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, κοινοχρήστων. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα αξιοποιείται τόσο για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της οικογένειάς του όσο και ως ένα κατ’ ουσίαν συντονιστικό κέντρο των δράσεων του Οργανισμού, στο πλαίσιο της 24ωρης απασχόλησής του». Τέλος, σημειώνεται ότι «σε έναν Οργανισμό που απασχολεί σχεδόν 500 εργαζομένους πανελλαδικά είναι εύλογο και αναμενόμενο να έχουν προκύψει προβλήματα και διαφωνίες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....