Οι Ρώσοι ξετρύπωσαν Αμερικάνο αξιωματικό που πολεμούσε στο πλευρό των εγκληματιών Ουκρανών ναζί

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έχει αιχμαλωτιστεί ο απόστρατος ανώτατος αξιωματικός (αντιναύρχος) του Ναυτικού των ΗΠΑ, Eric Thor Olsen, ο οποίος διοικούσε ομάδα ειδικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Rubizhne, μαζί με ακόμα επτά μισθοφόρους Αμερικανούς μισθοφόρους που αποτελούσαν την προσωπική του φρουρά.

Σε σχετική δήλωση προχώρησε ο βοηθός του επικεφαλής του εκστρατευτικού σώματος της Τσετσενίας, Άπτα Αλαουντίνοφ.

«Στρατιωτικοί εκπαιδευτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία ηγήθηκαν της άμυνας της πόλης Rubizhne μαζί με τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Στοιχεία της παρουσίας τους βρέθηκαν στην περιοχή του χημικού εργοστασίου Zarya» αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Λουγκάνσκ.

Ο Eric Thor Olsen (γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου 1952) είναι απόστρατος Ναύαρχος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών. Yπηρέτησε για τελευταία φορά ως 8ος Διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (USSOCOM) από τις 2 Ιουλίου 2007 έως τις 8 Αυγούστου 2011.

Στην κατωτέρων εικόνα υποτίθεται ότι είναι ο Eric Thor Olsen να έχει συλληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Προηγουμένως υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2003 έως τον Ιούλιο του 2007. Ο Olsen ήταν ο πρώτος Navy SEAL που έλαβε ποτέ στρατιωτικό βαθμό τριών και τεσσάρων αστέρων, καθώς και ο πρώτος αξιωματικός του ναυτικού που έγινε διοικητής μάχης USSOCOM.


Ανέλαβε τη διοίκηση από τον στρατηγό του στρατού Brian D. Brown το 2007. Ο Μπράουν και ο Όλσεν υπηρέτησαν μαζί στο αρχηγείο της SOCOM στην Τάμπα για τέσσερα χρόνια.

Ο Όλσεν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στις 22 Αυγούστου 2011 μετά από περισσότερα από 38 χρόνια υπηρεσίας. Την ίδια μέρα, παρέδωσε τη διοίκηση της SOCOM στον ναύαρχο William H. McRaven.

Μαζί με τον Αμερικανό απόστρατο Ναύαρχο Olsen, οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν και τον Βρετανό αντισυνταγματάρχη, του Τζον Μπέιλι, και σημειώνουν πως ακόμη τέσσερις ΝΑΤΟϊκοί σύμβουλοι-εκπαιδευτές έχουν παραδοθεί.

Χτες, η Daily Express, επικαλούμενη έναν άλλο πρώην Βρετανό στρατιώτη, παραδέχτηκε πως τουλάχιστον τρεις απόστρατοι στρατιωτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

Για τίποτε από τα παραπάνω δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ή παραδοχή του από το αμερικανικό ή το βρετανικό Πεντάγωνο.

Οι Ρώσοι δημοσιεύουν στα κοινωνικά δίκτυα και ταυτότητες ορισμένων συλληφθέντων, αλλά είναι παράδοξο ξένοι μισθοφόροι να κουβαλούν ταυτότητες επάνω τους και μάλιστα επιχειρησιακές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...