Οι καταθέσεις για το θρίλερ στην Πάτρα και τα σημεία που προβληματίζουν έντονα

Το θρίλερ στην Πάτρα έχει μπει στην τελική του ευθεία και οι αξιωματικοί της αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση, εμφανίζονται πεπεισμένοι πως σύντομα θα έχουν απαντήσεις για όλους και για όλα…

Την ώρα που οι Αρχές παίρνουν στα χέρια τους, τις πρώτες καταθέσεις εμπλεκομένων στο θρίλερ, με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, οι αξιωματικοί της αστυνομίας βάζουν στο μικροσκόπιο τα όσα έχει αναφέρει η μητέρα και έρχονται σε αντίθεση με τις καταθέσεις των γιατρών. Τα λόγια εκείνων που έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τα άτυχα αγγελούδια στην Πάτρα, χωρίς να τα καταφέρουν.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τις διαφορές μεταξύ των καταθέσεων της μητέρας και των ιατρικών εγγράφων που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους. Για την Μαλένα, η μητέρα είχε καταθέσει ότι η 3,5 ετών κόρη της κατέληξε στις 16.40 το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019 ενώ εκείνη κοιμόταν δίπλα της: «Της μίλησα, της φώναξα Μαλένα, Μαλένα, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών, να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα, πήγα στο δωμάτιο των ιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα… Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη… Μετά από 10 λεπτά έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ και με έβγαλαν από το δωμάτιο…», αναφέρει στην επίσημη κατάθεσή της.

Ωστόσο στα επίσημα έγγραφα της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε και κατέληξε ότι δεν υπήρξε ιατρική αμέλεια των ειδικών επιστημόνων του νοσοκομείου, παρατίθεται μια άλλη αλήθεια. Οι πληροφορίες μέσα από το «Παίδων» αναφέρουν πως ενώ η μητέρα μιλά για ώρα θανάτου 16.40, το ιατρικό προσωπικό υποστηρίζει πως ενημερώθηκε από τη μητέρα στις 17.15, δηλαδή 35 λεπτά αργότερα!

«Ελαβε έκκληση από τη μητέρα του κοριτσιού ότι το κορίτσι είναι ‘’μπλε’’ και ότι ‘’χτυπάει’’ η αντλία. Εγινε άμεση εκτίμηση. Το παιδί βρέθηκε στο κρεβάτι σε πλάγια θέση! Χωρίς σφυγμό, με μυδρίαση, υποτονία άκρων και ψυχρό…».

Την ίδια στιγμή, ένα μεγάλο ερωτηματικό ανακύπτει και για την ακριβή ώρα θανάτου της μικρής Ιριδας, η οποία κατέληξε μέσα στο σπίτι της. Σε αρχικές δηλώσεις της η θεία του κοριτσιού, η οποία και φέρεται να την εντόπισε, ανέφερε ότι τη βρήκε νεκρή στις 10.30 το πρωί. Το γεγονός αυτό διαψεύδεται από την κλήση στο ΕΚΑΒ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11.37! Η θεία την επομένη της αποκάλυψης δήλωσε πως έκανε λάθος με τις ώρες πάνω στη σύγχυση. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν από τη στιγμή που ξύπνησαν και οι δύο αδελφές στις 10.30 να πήγαν να δουν τι κάνει το κορίτσι τους (η μπέμπα) στις 11.30!

Στην Τζωρτζίνα τα πρώτα προβλήματα υγείας της εμφανίστηκαν τον Απρίλιο του 2021, όταν εισήχθη για εξετάσεις στο Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών με σπασμούς. Τότε, όπως αναφέρουν γιατροί, υπήρξαν πλήρεις εξετάσεις στην εννιάχρονη χωρίς να καταδείξουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Ομως αιφνιδιαστικά και ενώ πάλι το κορίτσι ήταν στον θάλαμό του, χωρίς παρουσία ιατρών και νοσηλευτών, φέρεται να έπαθε ανακοπή για άγνωστο λόγο.

Το κορίτσι, για το οποίο δόθηκε η εντύπωση ότι είχε πεθάνει, συνήλθε ύστερα από οκτώ λεπτά λιποθυμίας, αλλά είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η μητέρα της ανέβαζε στο Facebook ένα βίντεο με την Τζωρτζίνα να χορεύει και να γελάει. Τίποτα δεν έδειχνε ότι αυτό το κορίτσι είχε πρόβλημα.

Παράλληλη έρευνα τριών ιατροδικαστών

Στο μεταξύ, εκτός από την έρευνα που γίνεται από το «Ανθρωποκτονιών» της Αθήνας, τρεις ιατροδικαστές από την υπηρεσία της Αθήνας ξεκίνησαν χθες έρευνα για τον πρώτο θάνατο, αυτόν της Μαλένας το 2019. Πρόκειται για τους Νίκο Καρακούκη, Νίκο Καλογρηά και Χριστίνα Τσάκωνα η οποία είχε νεκροτομήσει το ένα από τα κοριτσάκια. Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης προχώρησε την περασμένη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στη σύσταση της επιστημονικής επιτροπής προκειμένου να επαναξιολογηθούν τα αμιγώς ιατρικά στοιχεία θανάτου του παιδιού.

Οι τρεις ιατροδικαστές θα εξετάσουν από την αρχή όλα τα δεδομένα. Νεκροτομικά ευρήματα, τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, εκθέσεις και πορίσματα του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι στην Αθήνα, θα μπουν στο μικροσκόπιο.

Την ίδια ώρα στο «Ανθρωποκτονιών» οι αναλυτές επικεντρώνονται στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, πριν από έναν μήνα, καθώς έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ξετυλιχθεί το κουβάρι της μυστηριώδους υπόθεσης και να εξιχνιαστεί. Κύριο κομμάτι των ερευνών αποτελούν τα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της. Και αυτό γιατί εκτιμούν ότι όποια κι αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, θα βρουν τη λύση του μυστηρίου. Προσπαθούν δηλαδή να ανασυνθέσουν το σκηνικό σε όλα τα επίπεδα για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα.

Οι αστυνομικοί θα διερευνήσουν ποια ήταν η κλινική της εικόνα, τι φάρμακα πήρε, τι έφαγε, ακόμη και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος αναπαράστασης της τελευταίας ώρας της 9χρονης, καθώς οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα βρουν εκεί σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίαση του μυστηριώδους θανάτου της.

Σύμφωνα με το pelop.gr, αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν φτιάξει μέσα από τις συνεντεύξεις, τις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες τους στα social media το προφίλ των γονιών, έτσι ώστε να καταφέρουν μέσα από αυτή τη διαδικασία να διεισδύσουν στο μυαλό τους και να αντιληφθούν τον τρόπο που σκέφτονται προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία. Στοιχεία και λεπτομέρειες που, αν και για τους γονείς δεν είναι σημαντικά, για τις Αρχές μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά και καθοριστικά κλειδιά στην πορεία των ερευνών και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΠΗΓΗnewsit.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...