Οι ΗΠΑ ξαναφέρνουν από το παράθυρο την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Χρόνια τώρα η Τουρκία προσπαθεί να σύρει σε διάλογος την Ελλάδα για να πετύχει την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Μια τέτοια προοπτική εξυπηρετεί και τις ΗΠΑ γι αυτό και σιγοντάρουν την Τουρκία ως προς το θέμα αυτό για το οποίο η Ελλάδα μέχρι τώρα είναι ανένδοτη επικαλούμενη τον ορατό κίνδυνο από την Στρατιά του Αιγαίου που είναι ακροβολισμένη απέναντι από τα ελληνικά νησιά.

Διαβαστε τι αποκαλύπτει ο Δήμος Βερύκιος στο ieidiseis.gr:

Οι ΗΠΑ θέλουν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου για δυο στρατηγικούς λόγους:

1ον : Από την στιγμή που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μετατρέψουν την Αλεξανδρούπολη σε ενεργειακό κόμβο για την μεταφορά αμερικανικού υγροποιημένου αερίου που θα προωθείται στην Ευρώπη θέλουν να γίνεται ελεύθερα και απρόσκοπτα η ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο, σε ήρεμα νερά, χωρίς εντάσεις και «δεσμευμένες περιοχές» για αεροναυτικά γυμνάσια πότε από την Ελλάδα και πότε από την Τουρκία!

2ον: Με την τουρκική αξίωση για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, αυτόματα ικανοποιείται και η αμερικανική αξίωση – εμμονή για απομάκρυνση όλων των ρωσικής κατασκευής οπλικών συστημάτων από το ελληνικό στράτευμα. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η αντιεμπορική ομπρέλα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σχηματίζεται από τα ρωσικά συστήματα OSA (μικρού βεληνεκούς), TOR- M1 (μεσαίου βεληνεκούς) και S-300 (μεγάλου βεληνεκούς). Οπλικά συστήματα που γενικώς προκαλούν άγχος στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και των ΗΠΑ που δεν μπορούν να τα αποκωδικοποιήσουν και να τα εξουδετερώσουν ! Κοινώς οι αμερικανοί δεν έχουν την άνεση να επιχειρούν σ´ ένα περιβάλλον -όπως είναι το Ανατολικό Αιγαίο- με τον φόβο του αγνώστου. Οι ΗΠΑ έχουν μάθει ακόμη και εντός της Συμμαχίας να επιχειρούν με απόλυτη ασφάλεια. Για παράδειγμα τα αμερικανικά βλήματα Harpoon όπως και όλα τα υπόλοιπα «έξυπνα» όπλα που είναι εφοδιασμένα με μικροτσίπ, λέιζερ, υπέρυθρες ακτίνες και μικροσκοπικές κάμερες, είναι διαφορετικά αυτά που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις από εκείνα που εξάγουν σε τρίτες χώρες! Για παράδειγμα στο θέατρο των επιχειρήσεων εάν εκτοξευθεί ένα harpoon από συμμαχική πλατφόρμα , το harpoon της αμερικανικής πλατφόρμας θα μπορεί να το εξουδετερώσει…

Οι αμερικανοί λοιπόν έχουν τον λόγο τους να απαξιώνουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα και κατά βάθος να επιζητούν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Το ζητούμενο είναι ότι εμείς εδώ στο Ελλάδα ζαλισμένοι από την αντιρωσική υστερία λόγου του πολέμου στην Ουκρανία , τσιμπάμε το τυράκι και δεν βλέπουμε την φάκα.

  • Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις πρώτες μέρες του πολέμου στην Ουκρανία μίλησε υποτιμητικά για το αξιόμαχο των ρωσικών όπλων που έχουμε στα νησιά του Αιγαίου, παρέχοντας την δυνατότητα στον αντίπαλο να εξάγει το συμπέρασμα ότι είναι έτοιμος , μετά από ακόμη λίγη πίεση των ΗΠΑ, να τα αποσύρει !

Ύποπτη διαρροή


Και ενώ η Αθήνα δέχεται διπλή πίεση, από την Ουάσιγκτον να αποσύρει τα ρωσικά όπλα και από την Άγκυρα να αποστρατιωτικοποίηση τα νησιά, στον ελληνικό Τύπο διέρρευσε μια υποτιθέμενη «απόρρητη έκθεση» του ΓΕΣ για την αποτελεσματικότητα των τουρκικών drones «Bayraktar» στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η διαρροή γίνεται μόνο και μόνο για να μας πει ότι τα τουρκικά «Bayraktar» στον Καύκασο εξουδετέρωναν τα ρωσικά αντιαεροπορικά της Αρμενίας που τυγχάνει να είναι όμοια με αυτά που έχουμε στα νησιά! Δηλαδή τι θέλει να μας πει ο ποιητής της «απόρρητης έκθεσης του ΓΕΣ» αλλά και εκείνοι που την διέρρευσαν και εκείνοι που την δημοσιοποίησαν, ότι η Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τελούν υπό ομηρία των τουρκικών «Bayraktar»; Φαιδρότητες. Απλώς άπαντες, όσοι σήμερα διακατέχονται από αντιρωσική υστερία ηθελημένα ή άθελα, πέφτουν στην παγίδα της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...