Ντοκουμέντο από το μόνιτορ της Τζωρτζίνας όταν ήταν στη ΜΕΘ και στο δωμάτιο «δείχνει» την κεταμίνη και… καίει την Πισπιρίγκου (pic)

Νέα σημαντικά στοιχεία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, έφερε στο «φως» ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, όπου προβλήθηκαν φωτογραφίες από το μόνιτορ νοσηλείας του 9χρονου κοριτσιού, το οποίο κατέγραφε τους σφυγμούς και τη λειτουργία της καρδιάς του.

Οι φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα αποτελούν συρραφή δύο εικόνων και φαίνεται από τη μια το μόνιτορ της Τζωρτζίνας από τη ΜΕΘ υπό την επιτήρηση των γιατρών και χωρίς την παρουσία της μητέρας και από την άλλη το μόνιτορ της 9χρονης εκείνη βρισκόταν στο δωμάτιο μαζί της.

Σύμφωνα με αυτά, όταν η Τζωρτζίνα ήταν υπό την επιτήρηση γιατρών και χωρίς τη μητέρα της «οι σφυγμοί της Τζωρτζίνας είναι περίπου 90 το λεπτό, δηλαδή απολύτως κανονικοί. Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα χωρίς εκφορτίσεις, χωρίς νοσολογικά κύματα. Ο κορεσμός οξυγόνου περίπου 97% φυσιολογικός, χωρίς υποξυγοναιμία. Επιπλέον, οι αναπνοές, ρυθμικές, χωρίς μεταβολές, χωρίς βραδύνοια», ανέφερε το ρεπορτάζ. Αντίθετα, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν στο πλευρό του παιδιού, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ντοκουμέντο, οι σφυγμοί της Τζωρτζίνας από 86 έπεφταν σε 61, οι αναπνοές της ήταν 11 ανά λεπτό και παρατηρείται κατάρρευση της καρδιακής λειτουργίας για περίπου 20 λεπτά.

Σημάδια δηλητηρίασης και σε άλλα νοσοκομεία

Επιπλέον, εντοπίστηκαν σημάδια δηλητηρίασης και στα νοσοκομεία της Πάτρας, όπου είχε νοσηλευτεί το κοριτσάκι, καθώς είχαν σημειωθεί ύποπτα συμβάντα. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του MEGA, είχε παρατηρηθεί διαστολή στις κόρες των ματιών της και υψηλός πυρετός, τα οποία «μαρτυρούν» τη χορήγηση κάποιας ουσίας, όπως η κεταμίνη που προκαλεί τέτοια συμπτώματα. Οι γιατροί έχουν ξεκαθαρίσει ότι τα φάρμακα που χορηγούσαν στο παιδί δεν προκαλούσαν τέτοια συμπτώματα, συνεπώς όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όποιος βρισκόταν δίπλα στη μικρή Τζωρτζίνα της χορηγούσε για πολύ καιρό κεταμίνη ή και κάποια άλλη παρόμοια ουσία.

Λέων: «Τα ευρήματα δείχνουν ασφυκτικός θάνατος στην Ιριδα»

Νέες δηλώσεις για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα έκανε ο Γρηγόρης Λέων. Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, αυτή τη φορά αναφέρθηκε στον θάνατο ης Ιριδας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε ότι τα ευρήματα στην Ιριδα αποτελούν τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι ευρήματα έχουμε ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα όπως πνεύμονες και εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και αν ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα».

Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να αιτιολογηθεί το τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού και δεύτερον το αίμα στο πανάκι: «Το πανάκι συνδέεται κι από την ίδια με το παιδί. Άρα το αίμα προέρχεται από το παιδί. Για να έχουμε αίμα πρέπει να έχουμε μια πηγή αιμορραγίας. Αυτή βρισκόταν εντός του στόματος άρα φανταζόμαστε όλοι που βρέθηκε το πανάκι».

Πάντως, οι εξελίξεις στο θρίλερ με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη είναι ραγδαίες με τους αστυνομικούς να ψάχνουν από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη η μάνα και τον εν διαστάσει σύζυγό της να αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...