Νούμερο-ντροπή: Αυτή είναι η περιοχή με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα

Σε 68 από 74 Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας ο εμβολιασμός βρίσκεται σε ποσοστά κάτω του 70% στον γενικό πληθυσμό και η κυβέρνηση επιδιώκει με το νέο μίγμα μέτρων για τους ανεμβολίαστους να ανοίξει ο δρόμος για να κλείσουν περισσότεροι πολίτες ραντεβού.

Αν και η εικόνα είναι καλύτερη στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, 24 Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται κάτω από το φράγμα του 70%, με την Ευρυτανία να είναι καθηλωμένη στο 37% και να διατηρεί εδώ και καιρό το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού πανελλαδικά. Ακολουθούν η Φωκίδα με 52% και η Αρκαδία με 59%, ενώ χαμηλά είναι πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σε 30 περιοχές της χώρας, η ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό από 70% έως 78% και μόλις σε 19 Περιφερειακές Ενότητες ξεπερνούν το 80%.

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού παρουσιάζει σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και η Βόρεια Ελλάδα, με το Κιλκίς, την Πιερία και τη Δράμα να εμφανίζουν ποσοστά κάτω από 50% και άλλες 12 Π.Ε. (Σέρρες, Πέλλα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Εβρος, Φλώρινα, Ξάνθη, Καβάλα, Γρεβενά, Ροδόπη, Καστοριά, Λάρισα) να μην ξεπερνούν το 60%, γεγονός που αποτυπώνεται και στην ασφυκτική πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας το τελευταίο διάστημα.

Τέλος, στην πρωτεύουσα, αρνητική πρωτιά στους εμβολιασμούς έχει η Δυτική Αττική με 45%, ακολουθούν η Ανατολική Αττική με 55%, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 62%, ο Κεντρικός και Νότιος Τομέας με 66% και 67% αντίστοιχα, ενώ την κούρσα σέρνει ο Βόρειος Τομέας με 72%.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ