Με 4 εκατ. ανεμβολίαστους είναι σαν να είμαστε στην αρχή της πανδημίας

«Σίγουρα πάμε για τέταρτο κύμα» υπογράμμισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, προειδοποιώντας ότι το νέο υποστέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα, το Δέλτα+, είναι κατά 20% πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού.

«Με 4 εκατ. τουλάχιστον ανεμβολίαστους και ένα στέλεχος το οποίο είναι περίπου 2,5 φορές πιο μεταδοτικό από το πρώτο με το οποίο ξεκινήσαμε, είναι σαν να είμαστε στην αρχή της πανδημίας από πλευράς κινδύνου» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η Αθηνά Λινού σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει χωριστεί σε δύο πληθυσμούς, τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. «Ευτυχώς οι ανεμβολίαστοι είναι κατά μέσο όρο νεότεροι αλλά έχουμε και κάποιους ηλικιωμένους» ανέφερε, σημειώνοντας ότι αυτό δημιουργεί κρίση τόσο στο σύστημα υγείας, όσο και στην κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ ήταν ξεκάθαρη. «Ελεύθερα δεν μπορούν να γίνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, καθώς όπως είπε το ζήτημα είναι με τον συνωστισμό που θα δημιουργηθεί από τους ανθρώπους που θα τις παρακολουθούν. Η ίδια παρατήρησε ότι μπορεί να υπάρχουν αποστάσεις σε όσους παρελαύνουν και να τους επιβληθεί να φορέσουν μάσκα, ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη τέτοια οδηγία για όσους βλέπουν την παρέλαση που θα είναι σε εξωτερικό χώρο μεν αλλά για πολλές ώρες – συχνά – συνωστισμένοι.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση εμβολίου, η Αθηνά Λινού επισήμανε ότι θα συνεισφέρει οπωσδήποτε αλλά μόνο στους εμβολιασμένους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...