«Μαύρος χειμώνας» έρχεται: Ανατιμήσεις σε… όλα κατά 10% και απλήρωτοι λογαριασμοί στο ρεύμα

Μελανή είναι η οικονομική κατάσταση χιλιάδων Ελλήνων και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ο χειμώνας που θα δημιουργήσει και το επιπρόσθετο πρόβλημα της θέρμανσης.

-Κάθε μέρα πραγματοποιούνται χίλιες εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

-60.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

-Πολλαπλασιάζονται οι καταναλωτές που το τελευταίο διάστημα καταγγέλλουν πως λαμβάνουν και πάλι φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, με τους παρόχους (στους οποίους διαμαρτύρονται) να τους ενημερώνουν ότι πρόκειται για “αναδρομικά” από τις ρήτρες αναπροσαρμογής, έστω και αυτές έχουν καταργηθεί!

-Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο στις τιμές θα αγγίξουν και το 25%! Αυξήσεις που μπορεί να μην φτάσουν εν τω συνόλω τους στους λογαριασμούς, θα επιβαρύνουν όμως τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τους ίδιους τους φορολογούμενους, περιορίζοντας μεταξύ άλλων τις πιθανότητες για επιπλέον “μέτρα στήριξης”!

-Την ίδια στιγμή ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, με την Ενδιάμεση Έκθεση, ζητά να μην περάσει ο πληθωρισμός στους μισθούς, ως μια μάλιστα από τις έξι προϋποθέσεις για την καλή πορεία της οικονομίας και την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

-Εν τω μεταξύ, από τον Ιανουάριο αναμένονται αυξήσεις σε τουλάχιστον 500 προϊόντα. Το ύψος των ανατιμήσεων αυτών μάλιστα, όπως προαναγγέλλεται, θα φτάσουν μεσοσταθμικά στο 10%!

Με λίγα λόγια τίθεται ζήτημα επιβίωσης για ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ