Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τις εικόνες ντροπής του κόσμου για ένα τεστ – Τουλάχιστον 10.000 λιγότεροι υγειονομικοί από πέρυσι

Με την παραλλαγή Όμικρον να επελαύνει στη χώρα μας η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει σε ανησυχητικά επίπεδα «τιγκάροντας» τις ΜΕΘ, την ώρα που οι ουρές των τεστ για τον κορωνοϊό ολοένα και μεγαλώνουν, αποτελώντας εστία κινδύνου για τους πολίτες που περιμένουν τη σειρά τους.

Αυτό, καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας για «εικόνες ντροπής, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές έξω από τα φαρμακεία, και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να πληρώσει για να κάνει τεστ. Όχι για να διασκεδάσει, αλλά για να αποφύγει την ενδοοικογενειακή διασπορά».

«Που είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη; Που είναι οι κινητές ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που θα κατέκλυζαν τις γειτονιές για τεστ; Που είναι οι πρωτοβάθμιας μονάδες Υγείας που αποψιλώθηκαν από προσωπικό και λειτουργούν με ωράριο δημοσίων υπηρεσιών;», αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Συνεχίζοντας, αναφέρει πως «οι πολίτες σε απόγνωση με συμπτωματολογία ή χωρίς επισκέπτονται για εξέταση τα εφημερεύοντα νοσοκομεία στα οποία υπερδιπλασιάσθηκε η επισκεψιμότητα στα ιατρεία κορωνοϊού. Περιμένουν στα ΤΕΠ των εφημερευόντων νοσοκομείων να εξετασθούν, να κάνουν τεστ δεκάδες άτομα επί ώρες με κίνδυνο ο ένας να κολλήσει τον άλλον».

Τουλάχιστον 10.000 λιγότερο προσωπικό

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννάκος κάνει στην καταγγελία του αναφορά στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί και στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι χρειάζεται «μεγάλη προσοχή. Οδηγούμαστε σε ανοσία της αγέλης με απρόβλεπτες συνέπειες. Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση από πλευράς στελέχωσης. Δουλεύουμε με 10.000 και πλέον λιγότερο προσωπικό από πέρυσι το χειμώνα. Έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά το προσωπικό. Και δεν βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ. Οι κλίνες ΜΕΘ γεμάτες. Ο υπουργός Υγείας μίλησε για κάλυψη 90%. Τι νόημα έχει να μιλάμε για κενές κλίνες ΜΕΘ, για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη, όταν τώρα 7 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους στο ΑΧΕΠΑ χωρίς ιδιαίτερη παρακολούθηση, 4 διασωληνωμένοι στις χειρουργικές αίθουσες του Ιπποκράτειου και πάνω από 10 σε Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο Παπαγεωργίου ευρισκόμενοι όλοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...