Κατά 3,1% έχει μειωθεί ο πληθυσμός της χώρας συγκριτικά με το 2011!

Κατά 3,1% έχει μειωθεί ο συνολικός πληθυσμός της χώρας συγκριτικά με την απογραφή του 2011, όπως προκύπτει από τα επίσημα ολοκληρωμένα στοιχεία της απογραφής του 2021, που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός ανέρχεται σε 10.482.487 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 5.356.510 είναι γυναίκες (51,1%) και 5.125.977 άνδρες (48,9%). Βέβαια, γεννώνται εύλογα ερωτήματα για την αξιοπιστία των στοιχείων, καθώς αρκετοί ήταν οι πολίτες που δεν άνοιξαν την πόρτα στους απογραφείς, φοβούμενοι την πανδημία, ενώ σε κάποιες περιοχές δεν εστάλησαν ποτέ δελτία απογραφής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., στις περισσότερες περιφέρειες παρατηρείται μείωση του πληθυσμού. Η μεγαλύτερη (-10,3%) καταγράφεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ακολουθούν οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (-7,6%), Στερεάς Ελλάδας (-7,1%), Πελοποννήσου (-6,6%), Θεσσαλίας (-6,1%), Ηπείρου (-5%), Κεντρικής Μακεδονίας (-4,6%), Δυτικής Ελλάδας (-4,6%), Βορείου Αιγίου (-2,2%), Ιονίων Νήσων (-1,6%) και Αττικής (-0,4%).

Αύξηση πληθυσμού κατέγραψαν μόνο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (+6,1%) και η Περιφέρεια Κρήτης (+0,2%). Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληθυσμιακές διακυμάνσεις στις κατά τόπους περιοχές της Αττικής, καθώς στον Κεντρικό Τομέα παρατηρείται μείωση 2,7%, στον Βόρειο Τομέα υπάρχει αύξηση 1,5% και στον Δυτικό Τομέα μείωση 2,2%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...