«Θα μπλέξω» – Και δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ στο στόχαστρο των Αρχών

Με τον 59χρονο σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος είχε βάρδια τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, να έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, στο στόχαστρο της εισαγγελίας μπαίνουν ακόμη δύο άτομα. Πρόκειται για δυο ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ, τα οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρονται να έχουν εγκρίνει το πρόγραμμα βαρδιών και την τοποθέτηση του 59χρονου στο συγκεκριμένο πόστο.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι στιγμής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στους δύο εμπειρότερους συναδέλφους του 59χρονου, που φέρονται να ήταν αδικαιολόγητα απόντες, καθώς και στον επόπτη του ΟΣΕ, ο οποίος φέρεται να ενέκρινε τις βάρδιες και μετά να πήρε αναρρωτική άδεια 30 ημερών.

«Θα μπλέξω»
Όπως εξήγησε πηγή του ΟΣΕ στον ΣΚΑΪ, ο επιθεωρητής κάνει την πρόταση για τις βάρδιες. Το έγγραφο στέλνεται στους ανώτερους, μπαίνει μια υπογραφή, στα «τυφλά» συνήθως, το χαρτί φεύγει πίσω, και «όλα καλά». «Το βαρδιόχαρτο κανονικά δεν περνάει από εμένα, αλλά τώρα… Αφήστε το, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα μπλέξω. Όλα είναι υπό διερεύνηση, έχουν έρθει σε επαφή ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, δεν έχω κληθεί ακόμα», δήλωσε ένας εκ των προϊσταμένων του επιθεωρητή.

«Οι κανονισμοί ήταν λάσκα» πρόσθεσε, πιστοποιώντας πως κανείς τους δεν φοβόταν ότι θα περάσει από πειθαρχικό, ότι θα λογοδοτήσει. Αν είχαν γίνει κανονικά όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, ίσως και να είχε αποτραπεί η ανείπωτη τραγωδία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...