Η κυβέρνηση αγνόησε επιδεικτικά τους ειδικούς και ανοίγει τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει πειστεί -από ποιους;- ότι η τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού δεν θα πιέσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και προχώρησε στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, παρά τις αρνητικές απόψεις που έχουν εκφράσει δημόσια πολλοί επιστήμονες.

Η κυβέρνηση αγνόησε λοιπόν τους ειδικούς και την Επιτροπή τους και τους έδωσε το δικαίωμα όχι να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν τα σχολεία, αλλά πως θα ανοίξουν.

Κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου θα χτυπήσει ξανά το πρώτο κουδούνι για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Η επιτροπή των ειδικών, που συνεδρίασε σήμερα, έδωσε με την εισήγησή της τελικά το «πράσινο φως» στην ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως,  τρεις είναι οι βασικές προσαρμογές στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων:

  1. Την πρώτη και μόνο εβδομάδα, από τις 10 έως τις 15 Ιανουαρίου δηλαδή, οι μαθητές θα κάνουν τρία συνολικά σελφ τεστ, δηλαδή ένα επιπλέον από ό,τι έκαναν πριν κλείσουν τα σχολεία για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. 
  2. Τα δύο σελφ τεστ που κάνουν κάθε εβδομάδα οι μαθητές θα τα κάνουν πλέον και οι εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί, δεδομένης της μεταδοτικότητας της «Όμικρον».
  3. Σε περίπτωση κρούσματος, σταματά η λογική του «σταυρού» και οι έλεγχοι με τεστ επεκτείνονται σε όλο το τμήμα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν συνολικά 5 τεστ για 5 ημέρες (δύο ράπιντ και ένα σελφ επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν 3 σελφ τεστ. Το ίδιο θα ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, παραμένει ως έχει το πρωτόκολλο του 50+1%, δηλαδή και πάλι θα απαιτείται να νοσήσουν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...