Η αποτυχία του ελληνικού εμβολιαστικού προγράμματος σε αριθμούς

Στις 9 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλούσε για το «τελευταίο μίλι» της πανδημίας και καλούσε τους πολίτες να δείξουν υπομονή.

Σήμερα επτά μήνες μετά ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε το 4ο κύμα με την περίφημη ανοσία του πληθυσμού να έχει πάει περίπατο.

Άλλωστε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στο Open (15/9) παραδέχτηκε ότι «αποτύχαμε στον στόχο, τέλος Αυγούστου να φθάσουμε το 80% του εμβολιασμένου πληθυσμού».


Είναι φανερό ότι δεν μπορούν να πειστούν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Και πως να πεισθούν όταν:

Στη ΜΕΘ ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για τρίτη δόση στο γενικό πληθυσμό.
Αμέσως μετά έρχεται η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου να διευκρινίσει ότι «είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε για περαιτέρω αύξηση των ομάδων εμβολιασμού» (16/9).

Τα μηνύματα που εκπέμπονται είναι συγκεχυμένα. Και καλά αυτά να αφορούν το πριμ των πρωτοαπασχολούμενων νέων που τα 600 ευρώ έγιναν 100 για έξι μήνες ή τα ΜΒ των κινητών που αντί για όλους τους νέους καλύπτουν μόνο τους 17-19, αυτά λέγονται και ξεχνιούνται. Οι εμβολιασμοί όμως;


Η κυβέρνηση περίμενε με την επιστροφή του κόσμου στα αστικά κέντρα από τις καλοκαιρινές διακοπές να αυξηθούν κατακόρυφα και οι εμβολιασμοί. Αντ’ αυτού η μείωση συνεχίζεται.

Στις 22 μέρες αυτού του μήνα που υπάρχουν στοιχεία, μόλις 4 φορές ο αριθμός των εμβολιασμών ξεπέρασε τις 30.00, άλλες δύο τις 31.000 και μία τις 32.000.

Οι τελευταίες μέρες καταγράφουν δραματική μείωση στη προσέλευση:

Τη Δευτέρα 29.019 άτομα εμβολιάστηκαν που στην ουσία είναι 26.421 αφού οι 2.598 είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έκαναν την τρίτη δόση.

Την Τρίτη ο αριθμός έπεσε στις 25.161 που είναι 23.032, αφού οι 2.129 έκαναν την αναμνηστική δόση.


Την Τετάρτη παρουσιάστηκε οριακή αύξηση. Εμβολιάστηκαν 26.223 άτομα, τα 1.762 με τρίτη δόση, άρα 24.461 έκαναν κάποια από τις δύο πρώτες δόσεις.


Απελπιστική παρουσιάζεται η κατάσταση στους ανθρώπους που αποφασίζουν να εμβολιαστούν για πρώτη φορά, εκεί δηλαδή που στοχεύει η κυβέρνηση. Καθημερινά ο αριθμός όσων προσέρχονται για την πρώτη δόση μειώνεται. δραματικά. Ενώ στις αρχές του μήνα ήταν γύρω στις 20.000 τις τελευταίες μέρες έχουμε:

14.532 την Πέμπτη

15.495 την Παρασκευή

13.539 το Σάββατο

442 την Κυριακή

11.500 τη Δευτέρα

9.584 την Τρίτη, και

9.042 την Τετάρτη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...