Εφιαλτική πρόβλεψη για την Ελλάδα: Θα νοσήσουν μέχρι και 600 χιλιάδες ανεμβολίαστοι

Στην πρόβλεψη ότι στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, θα νοσήσει το 1/3 των ανεμβολίαστων, δηλαδή περίπου 400 – 600 χιλιάδες άνθρωποι, προχώρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά: «Οι ανεμβολίαστοι να μην ανησυχούν. Θα εμβολιαστούν δια φυσικού, αλλά επώδυνου τρόπου. Θα τους επιλέξει ο ιός. Σε αυτό το κύμα, το 1/3 των ανεμβολίαστων θα νοσήσει. Αυτό αντιστοιχεί σε 400.000-600.000 ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μοντέλο δίνει 4.500 κρούσματα μέσο κινητό όρο μέχρι τον 15Αυγουστο, ενώ αν αυξανόταν ο εμβολιαστικός ρυθμός και τηρούνταν τα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα ανερχόταν μεταξύ 3.000 και 3.500 κρουσμάτων, που όπως είπε είναι ένα «αρκετά ανεκτό επίπεδο αυτή τη στιγμή».

Σε ό,τι αφορά στις νοσηλείες, επισήμανε ότι έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής η επίδρασή του 4ου κύματος, καθώς υπάρχει αύξηση των νέων εισαγωγών, τα οποία κυμαίνονται στα 100-120 την ημέρα. «Ο Ευαγγελισμός από τις δύο εισαγωγές την ημέρα έχει πάει στις 20-25 και το νοσοκομείο Σωτηρία ξαναφτιάχνει κλινικές μονάδες Covid», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Τζανάκης, οι νέες εισαγωγές αφορούν πολίτες που είτε είναι ανεμβολίαστοι, είτε εμβολιασμένοι μόνο με την πρώτη δόση και μικρής ηλικίας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. «Νοσηλεύονται ακόμα και 20αρηδες και 25αρηδες. Από ασθενείς δικούς μου που με παίρνουν τηλέφωνο, δεν είναι κανένας πάνω από 40 ετών», υπογράμμισε.

Ο ρυθμός των νέων εισαγωγών θα αγγίξει τις 200-300 ημερησίως στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, χωρίς όμως να κάνει αναφορά για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Για τα παιδιά, ο καθηγητής σημείωσε ότι υπάρχουν πάρα πολλά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων συμπληρώνοντας ότι τα βρέφη κάτω του ενός έτους είναι σε επικίνδυνη ηλικία να εκδηλώσουν πολύ άσχημες επιπλοκές.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ότι ένα παιδί σε μια τάξη που θα είναι κρούσμα, μπορεί να κολλήσει το σύνολο της τάξης και τον εκπαιδευτικό. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες σε ένα ποσοστό 80%-85% προκειμένου να προστατευτούν όλα τα παιδιά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...