Επιστροφή στο… παρελθόν: Έρχονται μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση κυκλοφορίας

Αιφνιδιασμένη από την χθεσινή έκρηξη των κρουσμάτων εμφανίζεται η κυβέρνηση η οποία ετοιμάζεται να πάρει πίσω αρκετά από τα μέτρα τα οποία είχε διαφημίσει και σήμαναν για τους πολίτες την επιστροφή στην καθημερινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των ειδικών του υπουργείου υγείας, που θα συνεδριάσουν σήμερα αναμένεται να τεθεί το ενδεχόμενο λήψης στοχευμένων μέτρων τοπικού χαρακτήρα ενώ συζητείται η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά ακόμα και η επιστροφή της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας!

Είναι πιθανόν δε να τεθεί σε εφαρμογή και το σενάριο της απαγόρευσης της μουσικής σε μπαρ και καφέ, όπως ίσχυε μέχρι και πριν λίγο καιρό.

Δηλαδή στην πραγματικότητα τινάζεται στον αέρα όλο το πρόγραμμα «Ελευθερία» στο οποίο είχε επενδύσει η κυβέρνηση τόσο για να κινηθεί η αγορά στο εσωτερικό της χώρας όσο και για να σταλεί μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός.

Προφανώς και η αναζήτηση ευθυνών την συγκεκριμένη στιγμή έχει την αξία της – καθώς η χώρα βρέθηκε πολύ γρήγορα να αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας και των μεταλλάξεων- ωστόσο μέσα στο καλοκαίρι δεν είναι το βασικό ζητούμενο αφού η μερική επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς θα δημιουργήσει πολλά και σοβαρά θέματα στην οικονομία.

Παράλληλα η κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη από το πρόγραμμα εμβολιασμών στις μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και στους νέους καθώς οι πρώτοι αποτελούν την πλέον ευάλωτη ομάδα απέναντι στον κορωνοϊό ενώ οι δεύτεροι – υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη- εξαιτίας της κινητικότητας, που δείχνουν – σε μπαρ, εστιατόρια και συναυλίες– αναδεικνύονται πρωταθλητές στην διάδοση του ιού .

Οι πληροφορίες λένε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν τηλεοπτικά σποτ, και καμπάνια μέσω των social media προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους, για τους αγαπημένους τους αλλά και για το κοινωνικό σύνολο, να κλείσουν άμεσα ραντεβού για εμβόλιο.

Όσοι μάλιστα είναι πάνω από εξήντα χρονών θα μπορούν από το τέλος της εβδομάδας να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα gov.gr ιδιώτες γιατρούς στην περιοχή που τους ενδιαφέρει προκειμένου και θα κλείνουν το ραντεβού τους. Το πρότζεκτ «κατ’ οίκον εμβολιασμός» το αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι θα προμηθεύονται από το κράτος τις δόσεις των εμβολίων .

Κινητές μονάδες θα πηγαίνουν ακόμα από χωριό σε χωριό προκειμένου να εμβολιαστούν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα .

«Είμαστε πάνω από 75% σε κάλυψη εμβολιασμού στις ηλικίες από 60 ετών και πάνω και το ποσοστό αυτό συνεχίζει να ανεβαίνει» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προειδοποιώντας πως «αυτοί που είναι σε πιο μεγάλες ηλικίες και έχουν ευπαθή νοσήματα, κινδυνεύουν πιο πολύ από όλους.»

Μάλιστα ανέφερε ότι το 99% από αυτούς που μπαίνουν στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας Πειθούς των ανεμολίαστων , ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επισκέφτηκε χθες τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, από τον οποίον ζήτησε να συμβάλει η Εκκλησία με όλες τις δυνάμεις της στην εθνική προσπάθεια για τη δημιουργία “τείχους ανοσίας” μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αποστείλει ο Αρχιεπίσκοπος επιστολή με την οποία θα προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...