Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τους δράστες να διαφεύγουν με το πιστόλι στο χέρι (vid)

Νέο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας από την στυγερή εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο βίντεο φαίνεται η μηχανή με τους δυο δράστες να περνά την οδό Μεγίστης κατά την διαφυγή τους από τον τόπο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και διακρίνεται ο οδηγός να φοράει κράνος, ενώ ο συνοδηγός που φοράει σκούφο και μάσκα κρατάει ξεκάθαρα ακόμη το όπλο στα χέρια του.

Το συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας της περιοχής, είναι στην οδό Μεγίστης 77, 1,5 χιλιόμετρο μακριά από την οδό Άννινου στο παρκάκι εκεί όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης.

Μέσα σε ένα λεπτό, οι δολοφόνοι είχαν καταφέρει και είχαν διανύσει 1,5 χιλιόμετρο. Είχαν αναπτύξει μάλιστα και αρκετά μεγάλη ταχύτητα και είναι 800 μέτρα μακριά από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος όπου φαίνεται ότι κατέληξαν και από εκεί διέφυγαν προς άγνωστη μέχρι αυτήν την ώρα κατεύθυνση.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι δεν έκρυψε καν το όπλο του μετά την δολοφονία το κρατούσε πάνω του και αυτό είναι αυτό το στοιχείο που έχουν πια στα χέρια τους από το καινούργιο βίντεο.

Τι ψάχνουν οι αρχές

Σημειώνεται πως εκτός από τα βίντεο οι αρχές έχουν στα χέρια τους 22 καταθέσεις αλλά δεν θα μείνουν μόνο σε αυτές.

Σύμφωνα με το Open TV έχουν πλούσιο υλικό από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ καθώς από τις επαφές του. Εκεί λοιπόν υπάρχουν ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων που θα κληθούν το επόμενο διάστημα να συζητήσουν με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και αμέσως μετά φανεί εάν θα κληθούν και πάλι στη ΓΑΔΑ. Επίσης οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 30 σκούτερ που τους φάνηκαν ύποπτα χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο των δύο εκτελεστών.

Τέλος σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πάρθηκε η απόφαση να μπει στη μάχη του εντοπισμού των δύο εκτελεστών ένα ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων. Πρόκειται για το Eye 2. Είναι ένα σύστημα ανάλυσης δεδομένων το οποίο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλες υποθέσεις τρομοκρατίας και εγκληματικών οργανώσεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....