Για ποιον λόγο προσπαθεί να κερδίσει χρόνο η θλιβερή μαριονέτα της Δύσης

Σύμφωνα με όσα τόνισε το Κρεμλίνο, η Ουκρανία απέρριψε τις συνομιλίες και η Ρωσία συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της. Τι δείχνουν οι κινήσεις του Ουκρανού Προέδρου.


Συνεχίζονται οι ρωσικές επιχειρήσεις στην ουκρανική επικράτεια.
Σύμφωνα με την πλευρά του Κρεμλίνου, καθώς η Ουκρανία απέρριψε τις συνομιλίες, η Ρωσία συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στο ουκρανικό έδαφος.


Παράλληλα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, διέταξε χθες τις ρωσικές δυνάμεις να αναστείλουν την επιχείρηση στην Ουκρανία καθώς ανέμενε ότι θα πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες με το Κίεβο.

Τις κινήσεις του Ουκρανού Προέδρου, Ζελένσκι, σχολίασε ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας, που μίλησε στο Sputnik:


«Προτεραιότητα του Ζελένσκι θα έπρεπε να είναι ο τερματισμός της σύγκρουσης και η διάσωση της Ουκρανίας.


Αν επιθυμούσε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, θα παρουσιαζόταν στις συνομιλίες με τη Ρωσία. Φέρει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της χώρας του, ανεξαρτήτως των εκατέρωθεν ευθυνών για την κλιμάκωση της έντασης».


Όμως σύμφωνα με τον καθηγητή, η διαιώνιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην καταστροφή της χώρας, τις περαιτέρω ανθρώπινες απώλειες και τη δαιμονοποίηση της Ρωσίας στη δυτική Ευρώπη.


«Ο Ουκρανός Πρόεδρος “βοηθά” στην εμβάθυνση του χάσματος ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ε.Ε., κάτι που εξυπηρετεί τις ΗΠΑ» υπογραμμίζει ο κ. Γρίβας.
Όσο περνάει ο χρόνος, σύμφωνα με τον καθηγητή, ο κ. Ζελένσκι φαίνεται ότι πιστεύει πως αυτό λειτουργεί υπέρ του. «Μάλλον εκτιμά ότι η αντίσταση των Ουκρανών θα οργανωθεί καλύτερα, ενώ παράλληλα αναμένει τον οπλισμό από τη Δύση.


Ωστόσο είναι εκτός πραγματικότητας αν πιστεύει ότι θα λάβει στρατιωτική βοήθεια που θα τον βοηθήσει να αντιστρέψει το κλίμα» προσθέτει.
Η απελπισία του Ουκρανού Προέδρου, σύμφωνα με τον αναλυτή, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ζήτησε την ένταξή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Εδώ φαίνεται και η άγνοια και η απελπισία του, καθώς οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις κρατούν χρόνια και είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα βράδυ».

Το χρονικό των επιχειρήσεων
Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε ειδική στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα έχει επανειλημμένως τονίσει ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ