«Γιατί πάνε φυλακή εμένα…» – Καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης η Πισπιρίγκου

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου θα επιδιώξει την αποφυλάκισή της με όρους μέχρι τη δίκη της.

Οι δικηγόροι στηρίζουν την αίτηση αποφυλάκισης στο παρασκήνιο της απολογίας της 33χρονης.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος οι δικηγόροι της, γνωρίζοντας το τι ακριβώς ελέχθη στην ανακρίτρια, θα υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης της πελάτισσάς τους, ευελπιστώντας πως αυτό θα γίνει δεκτό. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ακόμα κι αν τυπικά το αίτημα δεν έχει κατατεθεί, είναι θέμα ωρών ή ολίγων ημερών αυτό να υποβληθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά τα στοιχεία του υπομνήματος ότι την ώρα που επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν βρισκόταν στον θάλαμο η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπίστωσαν πως άρχισε να κάμπτεται η ανακρίτρια, σε σημείο τέτοιο, στο τέλος ήταν σχεδόν βέβαιοι -κι αυτοί και η κατηγορούμενη- ότι δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους…

Όμως, όπως εκτιμούν, η «πίεση» να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα, δεν άφησε ανακρίτρια και εισαγγελέα να «ξεπεράσουν» τόσο εύκολα το κατηγορητήριο, οδηγούμενοι σε μία ομόφωνη μεν… αλλά στην ουσία «οριακή» απόφαση προφυλάκισης της μητέρας.

Στο άκουσμα της απόφασης, η Ρούλα Πισπιρίγκου, για πρώτη φορά λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα. Ηταν η στιγμή που φώναξε «είναι άδικο, χωρίς στοιχεία, να μπω στη φυλακή»!

«Δεν θέλω να πέσει η κουκούλα»

Την ίδια ώρα, ως ψυχρή και χωρίς συναίσθημα περιγράφουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου αστυνομικοί που ήταν μαζί της κατά τη διάρκεια των μεταγωγών της από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων πριν τελικά να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

Όπως ανέφεραν στον Ελεύθερο Τύπο αστυνομικοί που μετείχαν σε αυτές τις επιχειρήσεις για τη Ρούλα Πισπιρίγκου το μοναδικό που την ενδιέφερε ειδικά κατά την πρώτη φορά που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ήταν να μην φανεί το πρόσωπό της.

«Βάλε μου την κουκούλα. Δεν θέλω να πέσει η κουκούλα. Έχει δημοσιογράφους εδώ; Μου πέταξε κάποιος κάτι;» ρωτούσε τους αστυνομικούς η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σχολίασε στους αστυνομικούς και την απόφαση ανακριτή-εισαγγελέα να την προφυλακίσουν για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας λέγοντας «είναι άδικο αφού δεν υπάρχουν στοιχεία. Γιατί πάνε φυλακή εμένα, δεν μπορώ να το καταλάβω».

Αυτό που προκάλεσε, πάντως, εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν η αγωνία της Ρούλας Πισπιρίγκου για το τι μπορεί να πάρει μαζί της στις φυλάκες: «Μπορείς να μου πεις τι πράγματα επιτρέπεται να πάρω μαζί μου στη φυλακή; Μήπως ξέρεις τι μπορώ να έχω μαζί μου;».

Η τηλεόραση, οι τηλεκάρτες και ο αναπτήρας

Μόλις η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε τις πύλες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε στον 1ο όροφο, σε ειδικά διαμορφωμένο κελί, δίπλα στο αναρρωτήριο. Λίγο νωρίτερα η κατηγορουμένη είχε περάσει μία μικρή συνέντευξη από τη διευθύντρια των φυλακών και την επιβλέπουσα εισαγγελέα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε μια τηλεόραση, τηλεκάρτες για τις επικοινωνίες της και να μπορεί να καπνίζει. Είναι μόνη της στο κελί, ακριβώς απέναντι βρίσκεται καρτοτηλέφωνο που θα χρησιμοποιεί μόνο η ίδια, θα σιτίζεται μόνη της, θα προαυλίζεται μόνη της δύο φορές την ημέρα, όταν οι άλλες συγκρατούμενες της επιστρέφουν στα κελιά τους, ενώ θα βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις εναντίον της ή ενδεχόμενη πρόθεσή της να βλάψει τον εαυτό της.

Το κάπνισμα θα γίνεται υπό την επίβλεψη σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος θα της ανάβει το τσιγάρο, καθώς για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει να έχει στην κατοχή της αναπτήρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...