Γιατί ο Κούγιας είναι απαισιόδοξος στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη

Κορυφώνονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη με τον συνήγορο της οικογένειας, Αλέξη Κούγια πάντως να εκφράζει τον προβληματισμό του για το αν θα συμβεί εν τέλει κάτι τέτοιο.

«Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega για την υπόθεση.

Στη συνέχεια τόνισε: «Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων».

Για να καταλήξει; «Δεν ασχολούμαι καθόλου με συνδέσμους. Αυτοί έχουν τον μανδύα του συνδέσμου και του οπαδού. Τα πρόσωπα αυτά, η ηγετική ομάδα που είναι 3-4, είναι πολύ γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ομάδων. Δεν έχουν όλοι υγιές επαγγελματικό περιβάλλον. Κάποιοι έκαναν χρήματα με ακραίες εγκληματικές πράξεις, με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ναρκωτικών, τσιγάρων. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες υγιείς. Αυτή η εγκληματική ομάδα, οι ιδιοκτήτες αλλά και πολλοί από αυτούς, έχουν διεισδύσει στην αστυνομία και έχουν διασυνδέσεις, το ίδιο και σε άλλους φορείς πολύ σημαντικούς. Για να φτάσουμε στο δικαστήριο πρέπει πρώτα να συλληφθούν οι δράστες. Με ενοχλεί που έκλεισε ουσιαστικά η υπόθεση. Έπιασαν τα όπλα εν κρυπτώ. Δικάστηκε ο 23χρονος στο αυτόφωρο, αλλά αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης των όπλων».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...