«Βόμβες» για την πανδημία στην Ελλάδα: «Να ξεχάσουμε για πολλά χρόνια την κανονικότητα όπως την ξέραμε»

Προειδοποιήσεις και απαισιοδοξία από τον διευθυντή ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκο Καπραβέλο, σχολιάζοντας το άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Αφού ζήτησε «να ξεχάσουμε για πολλά χρόνια την κανονικότητα όπως την ξέραμε», προειδοποίησε για τη χαλάρωση των μέτρων: «Η χαλαρότητα μπορεί να φέρει έκρηξη κρουσμάτων και επιστροφή σε lockdown. Δεν είμαστε εναντίον της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή. Η χαλαρότητα θα μας στοιχίσει, να ανοίξουμε με μεγάλη προσοχή».

Σε ότι αφορά την κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε: «Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 170 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων 45 είναι διασωληνωμένοι, ενώ η πληρότητα στη ΜΕΘ φθάνει το 98%. Αν συνεχίσουμε με 40-50 εισαγωγές, με το 20% να πρέπει να διασωληνωθεί, δεν είναι διαχειρίσιμη αυτήν την στιγμή η πανδημία».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, δεν ήταν μεν τόσο αρνητικός, αλλά επανέλαβε την προειδοποίηση για προσοχή: «Το άνοιγμα της κοινωνίας είναι μονόδρομος, είναι σημαντικό να τονιστεί η ανάγκη εφαρμογής των μέτρων. Ο ιός είναι εδώ, ανοίγουμε την οικονομία, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, να κάνουμε τον εμβολιασμό και τα rapid test».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ