Βιβλική καταστροφή: Κάηκαν 60.000 στρέμματα μέσα σε 4 μέρες (pics)

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα, καθώς μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες έγινε στάχτη πάνω από το 50% της καμένης έκτασης που συνήθως καίγεται σε μια ολόκληρη αντιπυρική περιόδο. Σύμφωνα με το κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), μέχρι στιγμής έχουν καεί τουλάχιστον 60.000 στρέμματα.

Ειδικότερα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει ότι ο αρχικός απολογισμός των καμένων εκτάσεων για την εβδομάδα 1-4 Αυγούστου ξεπερνάει το 50% της καμένης έκτασης που συνήθως καίγεται σε μια αντιπυρική περιόδο. Ενδεικτικά το 2020 η  καμένη έκταση ήταν 10.376 εκτάρια και 9.405 εκτάρια το 2019.

Ο αρχικός υπολογισμός των καμένων εκτάσεων των πυρκαγιών στη Ρόδο (1/8/2021), Αττική (3/8/2021), Εύβοια (3/8/2021) και Ανατολική Μάνη (3/8/2021) ανέρχεται στα περίπου 6.000 εκτάρια (60.000 στρέμματα).

Δείτε ΕΔΩ.

Χάρτης με φωτιές

Λαμβάνονας υπόψη και τις μεγάλες πυρκαγιές την περίοδο Μάιο – Ιούλιο 2021 (Αίγιο, 252,22 εκτάρια, Σάμος 406 εκτάρια, Στύρα Ευβοίας 395 εκτάρια, Κεφαλονιά 604 εκτάρια και Σχίνος Κορινθίας 5020 εκτάρια), η καμένη έκταση ανέρχεται περίπου στα 124.000 στρέμματα.

Η ομάδα της επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του Αστεροσκοπείου (ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ) δήλωσε ότι θα προχωρήσει στη λεπτομερή χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων μετά από επεξεργασία εικόνων υψηλής ανάλυσης του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel.

«Ας ελπίσουμε ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές θα σταματήσουν εδώ! Η σκέψη μας είναι κοντά στους συμπολίτες μας και στα σωστικά συνεργεία» σημειώνει.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...