Βίντεο ντοκουμέντο: Αυτοί είναι οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ (vid)

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται βίντεο ντοκουμέντο με τους δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνονται τα δύο άτομα πάνω στο μαύρο σκούτερ να πλησιάζουν στο σπίτι του δημοσιογράφου το μεσημέρι της Παρασκευής. Είναι περίπου πέντε λεπτά πριν βάλουν σε εφαρμογή το δολοφονικό τους σχέδιο. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ο οδηγός της μοτοσυκλέτας να φοράει ασημί κράνος και ακριβώς από πίσω βρίσκεται ο εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ ο οποίος έχει καλυμμένο το πρόσωπό του.

Δείτε το βίντεο

Πρόκειται για υλικό από κάμερα ασφαλείας από γειτονικό σπίτι στην περιοχή του Αλίμου στην οποία φαίνονται οι δύο δολοφόνοι του δημοσιογράφου να φεύγουν από το σημείο πάνω στο σκουτεράκι. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών “σαρώνουν” την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να βρουν και άλλα βίντεο που θα τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ. Αν και ήδη έχουν στη διάθεσή τους βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί οι δράστες, οι αστυνομικοί πηγαίνουν κυριολεκτικά πόρτα-πόρτα προσπαθώντας να συλλέξουν όσο περισσότερο υλικό μπορούν από κάμερες κλειστού κυκλώματος. Το σημαντικότερο βίντεο που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους προέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από κατοικία περίπου 500 μέτρα από το σημείο που είχε στηθεί η δολοφονική ενέργεια. Από τις κινήσεις τους φαίνεται πως οι δράστες μάλλον περίμεναν σήμα από κάποιον συνεργό τους ή κάποιο τηλεφώνημα ότι ο στόχος τους έχει φτάσει και έχει παρκάρει έξω από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούν βίντεο όχι μόνο από την ημέρα της δολοφονίας αλλά και τις προηγούμενες ημέρες (τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν) καθώς θεωρείται βέβαιο ότι τον παρακολουθούσαν. Θέλουν να διαπιστώσουν εάν οι δράστες ήταν στη περιοχή και προσπαθούσαν να μάθουν το πρόγραμμα και το δρομολόγιο ου δημοσιογράφου. Τα κλιμάκια της Ασφάλειας αναζητούν βίντεο σε ακτίνα μεγαλύτερη του 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο της δολοφονίας. Επίσης, αναζητούν υλικό από κάμερες κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε από το κανάλι μέχρι τον Άλιμο.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή του δημοσιογράφου. Πρόκειται για έναν από τους τρεις δημοτικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας και έχει ήδη δώσει κατάθεση στις Αρχές.

«Ήμουν μπροστά και είδα τον δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο, ο οποίος στηρίχτηκε στη μηχανή μου που ήταν παρκαρισμένη», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε πως ο δράστης πυροβόλησε από πίσω τον δημοσιογράφο, που έπεσε στο πεζοδρόμιο.

«Ο δολοφόνος πήγε πίσω του και όπως είχε πέσει κάτω του έριξε 4 σφαίρες στο κεφάλι του», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι, ήταν σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων.

Η περιγραφή του δράστη

Περιγράφοντας τον εκτελεστή είπε πως ήταν ψηλός, περίπου 1.80 με σκουφάκι και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσε ένα πράσινο μπουφάν. «Ο δολοφόνος ανέβηκε στο σκουτεράκι κι έφυγε προς Γεωργίου Παπανδρέου, μετά φωνάξαμε με τα παιδιά την αστυνομία». «Ο θόρυβος ήταν σαν εξάτμιση, το όπλο το είδα, ήταν με σιγαστήρα», κατέληξε.

«Γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το άγριο έγκλημα

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βλέπουν τη μεθοδολογία οργανωμένου εγκλήματος με προμελέτη και σχεδιασμό πίσω από την άγρια δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Οι αξιωματικοί τη ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» το modus operandi της «Greek Mafia» πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, με την εκτέλεση του δημοσιογράφου να είναι τόσο καλά σχεδιασμένη ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ και να βρουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες από τα βίντεο των τριγύρω καταστημάτων και κατοικιών αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Οι επιτελείς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό και κάνουν λόγο για «γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων, δηλαδή πληρωμένους εκτελεστές που ήρθαν στη χώρα για να εκτελέσουν το συμβόλαιό τους.

Οι εκτελεστές από το εξωτερικό είναι μία συχνή τακτική τα τελευταία χρόνια, ενώ αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ανέφερε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους», ενώ δεν δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουν αναχωρήσει ήδη από τη χώρα.

Όσον αφορά το πιστόλι των 9MM που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι «καθαρό» δεν έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε άλλη έκνομη ενέργεια,κάτι που ήταν αναμενόμενο για τους αρμόδιους αξιωματικούς, που μιλούν για συμβόλαιο θανάτου και ενοικιαζόμενους εκτελεστές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...