Βίαιη προσαγωγή Καλογρίτσα…

Στη βίαιη προσαγωγή του Χρήστου Καλογρίτσα εάν αποφύγει να προσέλθει μετά το Πάσχα, όπως αποφασίστηκε, για κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην… υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, προσανατολίζονται τα μέλη της.

Ο γνωστός και ως «κόκκινος εργολάβος» που επρόκειτο να καταθέσει χθες, Τετάρτη 21 Απριλίου, αλλά δεν προσήλθε επικαλούμενος λόγους υγείας (σ.σ. συμπτώματα κόπωσης, ατονίας και πόνων στους μύες μετά τον πρόσφατο εμβολιασμό του) ζήτησε και έλαβε αναβολή για μετά το Πάσχα. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν προσέλθει, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει βίαιη προσαγωγή.

Εν τω μεταξύ, η επιτροπή συνεχίζει το έργο της με την εξέταση του Χρήστου Νικολάου, στενού συνεργάτη του Χρήστου Καλογρίτσα. Ο κ. Νικολάου είναι πολιτικός μηχανικός και σύμβουλος της εταιρίας «Τοξότης ΑΕ», συμφερόντων Καλογρίτσα.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως ο κ. Νικολάου κατέθεσε πως ήταν παρών σε συνάντηση το 2017 μεταξύ των Χούρι- Καλογρίτσα και Τόμπρα με αντικείμενο να επιστραφεί το ποσό των 3 εκατ. ευρώ από τον Καλογρίτσα στον Χούρι. Σε ερώτηση του Θανάση Πλεύρη εάν υπήρχε αναφορά πολιτικού προσώπου, απάντησε όχι. Ωστόσο, σε άλλο σημείο, φέρεται να είπε πως γνώρισε τον Νίκο Παππά στο σπίτι του Καλογρίτσα και οι δυο τους έδειχναν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις.

Θ. Πλεύρης: Σας είχε πει ο κ. Καλογρίτσας αν η ιστορία του Καναλιού ήταν σε συνεργασία με την τότε κυβέρνηση;

Χρ. Νικολάου: Μου είχε πει ότι είχε την αποδοχή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολάου σε κατάθεσή του στις 8/11/2020 είχε αναφέρει πως ήταν παρών σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της CCC, όπως του είπαν, στα γραφεία της εταιρείας. Σε αυτή τη συνάντηση, πληροφορήθηκε ότι υπήρξε εξώδικο της CCC προς την «Τοξότης ΑΕ», ζητώντας την επιστροφή της προκαταβολής των 3 εκατ. ευρώ που είχε «δώσει» γιατί ακυρώθηκε το έργο. 

Από την πλευρά της «Τοξότης ΑΕ» εκφράστηκε η απορία γιατί ζητήθηκαν τα χρήματα πίσω από τη στιγμή επρόκειτο για εικονική συναλλαγή και δεν είχε να κάνει με το έργο για το οποίο είχε συναφθεί αυτή η σύμβαση.

Στην ίδια κατάθεση αναφέρει πως ο Σάμερ Χούρυ παραδέχθηκε ότι η σύμβαση ήταν εικονική και ότι ο πραγματικός σκοπός της αποστολής των χρημάτων ήταν η συμμετοχή της εταιρείας CCC στην τηλεοπτική άδεια που θα διεκδικούσε φορέας συμφερόντων του κ. Καλογρίτσα. 

Σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει ο κ. Νικολάου στις 8/11/2020, το αντικείμενο της συνάντησης, όπως ο ίδιος το αντιλήφθηκε, ήταν η τακτοποίηση λογιστικά της τρύπας των 3 εκατ. ευρώ που είχε δημιουργηθεί στο λογιστήριο της CCC κι ότι συζητήθηκε, χωρίς να μπουν αριθμοί, ένας τρόπος για να γίνει αυτό, όπως το να δοθεί ένα πραγματικό έργο από την CCC στην «Τοξότης ΑΕ» όπου θα γινόταν μία υπερκοστολόγηση επί του συμβατικού τιμήματος για να καλυφθεί το ποσό…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...