Αυτό το στοιχείο που πρόδωσε την Έφη για την επίθεση με το βιτριόλι

Πίστεψε ότι είχε εφαρμόσει το τέλειο έγκλημα. Ότι το σχέδιό της ήταν απόλυτα στεγανοποιημένο και πως ποτέ κανένας δεν θα ανακάλυπτε την ταυτότητά της. Η καταδικασμένη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με βιτριόλι, Έφη Κακαράντζουλα, είχε την εντύπωση ότι είχε φτάσει να επιτεθεί στην Ιωάννα Παλιοσπύρου κι ότι ποτέ η αστυνομία δεν θα έβρισκε ποιος κρυβόταν πίσω από την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα το CNN Greece, η Έφη Κακαράντζουλα είχε κάνει το «μοιραίο» λάθος που τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών, οι οποίοι ερευνούσαν την υπόθεση.

Όπως αποδεικνύεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το CNN Greece, η δράστης είχε ξεχάσει ότι ανέβασε φωτογραφία της στη σελίδα της στα social media, μια φωτογραφία στην οποία φορά το ίδιο πανωφόρι, που φορούσε κι όταν επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Το σχέδιό της προέβλεπε να βάλει περούκα, να καλέσει ταξί από καρτοτηλέφωνο, ώστε να μην καταγραφεί κάπου το κινητό της και να καλύψει τα χαρακτηριστικά της, πιστεύοντας ότι εκτελούσε το τέλειο σχέδιο. Όμως, δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών που ερευνούσαν την υπόθεση βρήκαν από κάμερες ασφαλείας την διαδρομή της και κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή ότι φορουσε περούκα.

Το λάθος και η αποκάλυψη

Όμως, αναλύοντας τα δεδομένα, κατέληξαν νωρίς στο συμπέρασμα ότι πίσω από την επίθεση υπήρχε κάποιο πρόσωπο που, έστω και περιστασιακά, είχε κάποια γνωριμία με την Ιωάννα.

Το σενάριο να υπήρχε άλλος εκτελεστής και άλλος ηθικός αυτουργός είχε απορριφθεί από νωρίς. Όσο και αν ακούγεται δύσκολο ή τραγικά απίθανο, οι αστυνομικοί άρχισαν να περνούν από το «μικροσκόπιο» τις προσωπικές σελίδες ατόμων που μπορεί, έστω και μια φορά, να είχαν στείλει μήνυμα στην Ιωάννα ακόμη και για την πιο απλή και αθώα ερώτηση.

Η διαδρομή που έκανε το ταξί που μετέφερε τη δράστιδα στην περιοχή που εργαζόταν το θύμα, ήταν ένα βασικό στοιχείο. Ωστόσο, όταν ο αστυνομικός μπροστά στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή εντόπισε τη φωτογραφία της Κακαράντζουλα με το ίδιο πανοφώρι που φορούσε και στην επίθεση, τότε ήταν η πρώτη στιγμή που οι διωκτικές αρχές αντίκριζαν το πραγματικό πρόσωπο της γυναίκας που θα έφτανε στο σημείο ακόμη και να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Μάλιστα, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ήταν «καταπέλτης» για την Έφη Κακαράντζουλα, την δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου με μια απόφαση – «πιλότο» και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις στο μέλλον.

Το δικαστήριο καταδίκασε την 37χρονη κατηγορούμενη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για το πλημμέλημα της απείθειας.

Κατά συγχώνευση, η ποινή που της επιβλήθηκε για την επίθεση με βιτριόλι ήταν αυτή των 15 ετών και τριών μηνών.

Η απόφαση είχε προκάλεσει ικανοποίηση στην Ιωάννα Παλιοσπύρου η οποία υποδέχθηκε με συγκίνηση την ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι τώρα βρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ στην αποκατάσταση της υγείας μου», δήλωσε η Ιωάννα μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

ΠΗΓΗcnn.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....