Αυτά θα είναι τα προνόμοια των εμβολιασμένων

Η πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα συνεχίζεται με πιο γρήγορους ρυθμούς, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούμε να υπολογίζουμε σε ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών με ανοσία στο άμεσο μέλλον. Εξάλλου οι εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας 30-39 με εμβόλια της Astrazeneca έγιναν λόγω των πολλών εμβολίων που περίσσεψαν από τους προϋπολογισμένους εμβολιασμούς μεγαλύτερων ηλικιών, οι οποίοι τελικά δεν έγιναν.

Αυτό το φαινόμενο προσπαθεί να εξαλείψει η κυβέρνηση και στο τραπέζι πέφτουν ιδέες για να δοθούν παραπάνω προνόμια στους εμβολιασμένους για συμμετοχή σε κλάδους οι οποίοι προς το παρόν είναι κλειστοί για όλους.

Ο πρώτος από αυτούς θα είναι τα γυμναστήρια. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει προαναγγείλει το άνοιγμά τους στις 17 Μαΐου αναφέροντας σε συνέντευξή του στο Open: «θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους. Θα έχουμε νέο χρονοδιάγραμμα μέσα στη βδομάδα. […] Όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβολίου θα μπορούν να γυμναστούν».

Σε σημερινές δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ φάνηκε υπέρμαχος των μεγαλύτερων ελευθεριών προς τους πλήρων εμβολιασμένους και μία ιδέα για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό έδωσε η πρόταση του ευρωπαϊκού οργανισμου για τις λοιμώξεις, ο οποίος ανακοίνωσε από τα μέσα Απριλίου ότι «η ανοσοποίηση μπορεί αργά να επιτρέψει χαλάρωση μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων, όπως η χρήση μάσκας και η φυσική απόσταση».

Αυτό μπορεί να σημαίνει άρση της υποχρέωσης των πλήρων εμβολιασμένων από τα self test για τα ταξίδια ή για συμμετοχή σε συναυλίες ακόμα και για εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...