Αυτά είναι τα 3 νέα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση ενόψει Χριστουγέννων

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για τη λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση για να αποφευχθεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

Το υπουργείο Υγείας μελετά τα δεδομένα μαζί με την επιτροπή των ειδικών και αναμένεται να παρθούν αποφάσεις που θα κρίνουν την εξέλιξη των πραγμάτων.

Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς μελετούσε τη λήψη μέτρων και οι διαδικασίες επισπεύδονται λόγω του φόβου για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αυτό που προκαλεί ερωτήματα και δεν είναι ακόμη σαφές είναι αν η Όμικρον προκαλεί μεγαλύτερη νοσηρότητα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεταλλάξεις.

Στο μεταξύ όλοι όσοι είναι άνω των 60 θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου προκειμένου να κάνουν την τρίτη δόση.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχουν αναμένεται να λήξει εκείνες τις ημέρες και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Αυτό ουσιαστικά θα σημαίνει ότι οι απαγορεύσεις που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους θα ισχύει και για όσους άνω των 60 δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Σύμφωνα με το ethnos.gr η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μία νέα δέσμη μέτρων προκειμένου να διασωθούν τα φετινά Χριστούγεννα. Το πρώτο μέτρο έχει να κάνει με την υποχρεωτικότητα της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Οι συστάσεις σήμερα αναφέρουν ότι οι μάσκες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και σε εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός, αλλά αυτό τηρείται ελάχιστα.

Ακόμα, προβλέπεται περαιτέρω αποκλεισμός των ανεμβολίαστων. Σύμφωνα με όσα μελετά η κυβέρνηση δεν θα επιτρέπεται η είσοδός τους ούτε στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης. Σε δεύτερη φάση υπάρχει και το ενδεχόμενο περιορισμού στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης.

Το τρίτο μέτρο αφορά στα rapid tests των ανεμβολίαστων καθώς όπως αναφέρει το ethnos.gr φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» να πραγματοποιούν 3 την εβδομάδα από 2 που είναι σήμερα.

Η κυβέρνηση αναμένεται να καλύψει το κόστος του τρίτου rapid test.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...