Αρχίζει η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι: Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας στα δικαστήρια (vid)

Περίπου δεκαέξι μήνες έχουν περάσει από τη μέρα που η Ιωάννα Παλιοσπύρου είδε μπροστά της μια γυναίκα καθώς έμπαινε στο γραφείο όπου εργαζόταν στην Καλλιθέα.

Η μυστηριώδης γυναίκα δεν μίλησε, απλώς άδειασε ένα μεγάλο ποτήρι με βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα της άτυχης κοπέλας.

Σήμερα ξεκινά η δίκη της 36χρονης Έφης, η οποία θα αναγκαστεί να μιλήσει και να εξηγήσει τι την ώθησε και προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Απέναντί της, η Ιωάννα, να της θυμίζει τη ζημιά που της έκανε και τον ασταμάτητο Γολγοθά των χειρουργείων και των θεραπειών που ανεβαίνει από τότε.

Ενδιαφέρον όμως για την υπόθεση έχουν και νομικοί, καθώς οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν αν η κρίση των συναδέλφων τους, Ανακρίτριας , Εισαγγελέα και μελών του Συμβουλίου που παρέπεμψαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την 36χρονη, είναι ορθή ή αν θα υιοθετήσουν την θέση της δράστιδας ότι ανεξαρτήτως των βλαβών του θύματος, η πράξη της δεν στόχευε στην εξόντωση της Ιωάννας και επομένως πρέπει να αποδοθεί ευμενέστερος ποινικός χαρακτηρισμός για την επίθεση.

Στο δικαστήριο αναμένεται να εξεταστούν μετά την ίδια την παθούσα, 30 με 40 μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οι γιατροί που επί σειρά μηνών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ιωάννα.

Για την δίκη έχει επιστρατευθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ εντός και εκτός της αίθουσας θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα.

“Πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να βγαίνω έξω και άρα προτιμώ την ασφάλεια του σπιτιού μου. Κυκλοφορώ αναγκαστικά για τα απολύτως απαραίτητα, όπως τις επισκέψεις μου στους γιατρούς και πάντα με συνοδεία, για παν ενδεχόμενο”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της η 35χρονη Ιωάννα.

Αναφορικά με την απόφασή της να παραστεί στο δικαστήριο και να αντικρίσει τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή, όπως λέει, η Ιωάννα σημειώνει: “Είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος που δεν θα μπορούσα να μην παραστώ. Όσο και να με τρομάζει η σκέψη, θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να εξηγήσει τι της έκανα”.

“Η δύναμή μου είναι η οικογένειά μου και ο κόσμος. Δεν θα ήμουν ζωντανή αυτή τη στιγμή αν δεν είχα δεχτεί τη βοήθειά τους και τη συμπαράστασή τους”, σημειώνει η Ιωάννα λίγες ώρες πριν τη δίκη.

Μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι, η δράστιδα επιμένει να μη λέει το παραμικρό στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, όπου κρατείται. Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά πράξη, η Έφη, μέσα από τη φυλακή, ομολογεί την πράξη της και ζητά συγγνώμη.

Οι αναπάντητες ερωτήσεις όμως είναι αμέτρητες. Γιατί επιτέθηκε στην Ιωάννα μια γυναίκα που καλά καλά δεν γνώριζε; Τι κακό πίστευε ότι της έχει κάνει; Ήταν κάποιος άνδρας το μήλον της έριδος;

Σήμερα, η κατηγορούμενη θα κάτσει στο εδώλιο, έχοντας απέναντί της την Ιωάννα. Δίχως τους γονείς της στο πλευρό της, χωρίς εκείνους που θα ήθελε να είναι εκεί για να τη στηρίξουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...