«Ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα βασανιστικά…» – Στην τελική ευθεία η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Στην τελική ευθεία έχει μπει η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Μετά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη την περασμένη Πέμπτη, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη της 36χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η δίκη συνεχίζεται σήμερα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Πολιτική αγωγή και υπεράσπιση θα αγωνιστούν, οι πρώτοι για να καταδικαστεί η κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ οι δεύτεροι για να πετύχουν τη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Η 36χρονη κατηγορούμενη επέλεξε στην προηγούμενη συνεδρίαση να αποχωρήσει από την δικαστική αίθουσα μετά την εισαγγελική πρόταση και να μην παρακολουθήσει την αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Απόστολου Λύτρα. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν και σήμερα θα τηρήσει την ίδια στάση.

«Ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα βασανιστικά»

«Το να είναι κάποιος ένορκος είναι τιμητικό, η ψήφος του μετράει όπως όλων των δικαστών. Ο νομοθέτης θέλησε να εκφράζεται ο λαός. Υπερτερείτε.» ανέφερε στην έναρξη της αγόρευσής του ο Απόστολος Λύτρας απευθυνόμενος στους ενόρκους και συνέχισε λέγοντας: «Η Ιωάννα, γιατί έτσι έχει γίνει γνωστή, είναι ένα κορίτσι γενναίο. Συνεχίζει τη ζωή της, έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Άλλος άνθρωπος στη θέση της ενδεχομένως να έκανε άλλες σκέψεις. Αυτό το κορίτσι έχει αρχίσει και βοηθά πολύ κόσμο».

Ο δικηγόρος της Ιωάννας εμφανίστηκε πεπεισμένος πως στόχος της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει την άτυχη γυναίκα. «Σκεφτείτε για πόσο επικίνδυνο άτομο μιλάμε. Αυτό που ήθελε δεν ήταν μόνο να την σκοτώσει, αλλά να την σκοτώσει βασανιστικά. Ήθελε να την βλέπει να πεθαίνει λιώνοντας» είπε και υπογράμμισε ότι «η κατηγορουμένη είναι κακή πλευρά της κοινωνίας που δεν πρέπει να υπάρχει ανάμεσα μας. Την κατηγορουμένη την κυρίευσε η ζήλια, η εκδίκηση και ο φθόνος. Είναι ένα άτομο με αντικοινωνική συμπεριφορά. Πίεζε στο τηλέφωνο για οφειλές με το χειρότερο τρόπο. Έχουμε μαρτυρίες για αντικοινωνική συμπεριφορά. Μετά το έγκλημα που έκανε ανέβαινε στο τραπέζι και χόρευε».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ