Έρχεται η οικονομική συντριβή των νοικοκυριών

Ένα εφιαλτικό μέλλον που θα φέρει τα ήδη γονατισμένα νοικοκυριά στο χείλος της οικονομικής συντριβής, προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αφού πρώτα… καθησύχασε τους πολίτες ότι οι… καταθέσεις τους και οι τράπεζες είναι ασφαλείς, στη συνέχεια έριξε τη «βόμβα», την οποία βέβαια ο κόσμος ανέμενε, αλλά χρειαζόταν να επιβεβαιωθεί και από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Όπερ και εγένετο.

Σχολιάζοντας τον πληθωρισμό, ο κ.Σταϊκούρας ανάφερε πως φαίνεται να είναι «επίμονος» και τον χαρακτήρισε το «μεγάλο πρόβλημα για το 2023». Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι θα είναι λίγο χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις, γύρω στο 4,5%.

Όμως κάπου εκεί, παραδέχθηκε τη μεγάλη αλήθεια ότι «δεν θα δούμε ουσιαστική μείωση των τιμών, ούτε καν σταθεροποίηση. Αυτό που θα δούμε είναι να αυξάνονται οι τιμές με μειωμένο ρυθμό. Αυξήσεις θα συνεχίσουμε να έχουμε» και πρόσθεσε ότι η ακρίβεια φεύγει από την ενέργεια και επικεντρώνεται στα τρόφιμα!

Αν αυτό δεν είναι παραδοχή του εφιαλτικού μέλλοντος, τότε τι είναι;

Σε ότι αφορά τις τράπεζες και τη γενικότερη ανησυχία και αστάθεια που παρατηρείται λόγω των εξελίξεων με τις μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, ο ΥΠΟΙΚ ήταν καθησυχαστικός γιατί «οι τράπεζες έχουν κερδοφορία»!

«Ο Έλληνας πρέπει να νιώθει ασφαλής για τις καταθέσεις του, καθώς υπάρχει η εγγύηση των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη, ενώ και το τραπεζικό σύστημα είναι πιο ισχυρό, διότι: Τα κόκκινα δάνεια συρρικνώθηκαν, οι καταθέσεις είναι αυξημένες κατά 50 δισ. ευρώ την τελευταία 4ετία, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών είναι στο 17,5%, οι τράπεζες έχουν ενισχυμένη κερδοφορία».

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι συγκεκριμένοι λόγοι «μπορούν να κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ασφαλείς απέναντι στις αναταράξεις της κρίσης. Αυτές μπορεί να φτάσουν και στην Ελλάδα», είπε. Επισημαίνοντας δε, ότι μπορεί οι ελληνικές τράπεζες, όπως και η ελληνική οικονομία, να είναι εκτεθειμένες σε οποιαδήποτε εξωγενή κρίση, «καθώς δεν είμαστε στο απυρόβλητο», αλλά «έχουμε αποκτήσει αντισώματα ως ελληνική οικονομία».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε επίσης λόγο για «αναθεώρηση των οικονομικών μεγεθών επί τα βελτίω». Ανέφερε ότι η ανάπτυξη εφέτος θα είναι υψηλότερη από ό,τι υπολογίζονταν πριν από έξι μήνες, περίπου στο 2,3%, ενώ η ανεργία θα πέσει κάτω από το 12%.

Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό με έναν λαό τσακισμένο, μόνο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη «ξέρει»…

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...