Άρση lockdown: Άνοιγμα της εστίασης με τραπεζάκια έξω στις 4 Μαΐου εισηγούνται οι ειδικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει από το πρωί, κλίνει προς το άνοιγμά της αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή δίνει πράσινο φως για επανεκκίνηση της εστίασης, εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3 Μαϊου ή την Τρίτη 4 του μήνα με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και μένει η ψηφοφορία των λοιμωξιολόγων για να κλειδώσει η απόφαση.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 10 το βράδυ, ενώ μετά το Πάσχα από τις 11 το βράδυ.

Ωστόσο, δεν θα επιτραπούν ακόμα οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και αυτό εξετάζεται να γίνει μετά τις 14 Μαΐου. Παράλληλα, αποφασίστηκε και το άνοιγμα των σχολείων από τις 10 Μαΐου.

Stop στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Το πρωί έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση εισηγείται την απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού το Πάσχα.

«Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί. Μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να την επιβάρυνε» είπε η κα Πελώνη. Πρόσθεσε δε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι» ενώ τόνισε ότι τη διάρκεια των επομένων ημερών θα υπάρχουν «αυξημένοι έλεγχοι για τις μετακινήσεις».

Επιπλέον η εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο ανακοινώσεων για το απόγευμα. «Η επιτροπή αξιολογεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις», πρόσθεσε.

«Εντατικοποίηση των ελέγχων»

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι είναι δύσκολες οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

«Θα υπάρξουν δημόσιες ανακοινώσεις σύντομα, δεν γνωρίζω αν θα είναι από τον πρωθυπουργό ή τους αρμόδιους υπουργούς» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης. «Άλλο πράγμα η επιθυμία και η προδιάθεση κι άλλο η στάθμιση του κινδύνου» σχολίασε σχετικά με τις αυξημένες προσδοκίες για άρση των περιορισμών. «Σε πολύ σύντομο χρόνο θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε τις ζωές μας, είμαστε στην τελική ευθεία» εκτίμησε.

«Θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων για να αποφευχθούν οι υπερσυναθροίσεις. Με κατανόηση αλλά έτσι ώστε να τηρηθούν τα μέτρα και η τάξη» τόνισε. «Αντιλαμβάνομαι την πίεση, χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή. Πρέπει όλοι να συνταχθούμε ώστε τώρα που βρισκόμαστε στο τέλος, να μπορέσουμε να βγούμε από το τούνελ».

ΠΗΓΗflash.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...